Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 21:50

Νέα έκκληση του Δήμου Οιχαλίας για τα απορρίμματα

Γράφτηκε από την
Νέα έκκληση του Δήμου Οιχαλίας για τα απορρίμματα

 

“Για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την πρόληψη - αποφυγή του κορονοϊού θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι και ειδικά στο να παραμείνουν οι κοινόχρηστοι χώροι καθαροί”, σημειώνει ο Δήμος Οιχαλίας.

Και αφού παρατηρεί ότι “όλοι οι πολίτες πρέπει να βοηθήσουμε” τους καλεί όλους: “1) Να κατεβάζουμε τα απορρίμματα του σπιτιού αποκλειστικά μόνο το βράδυ. 2) Να τα δένουμε καλά σε σακούλες και να τα ρίχνουμε μέσα στους κάδους και όχι έξω από αυτούς. 3) Να μην απορρίπτουμε στους κάδους ανακύκλωσης χρησιμοποιημένα γάντια, μάσκες κ.λπ. όπως και επίσης να μην τα πετάμε κάτω. 4) Να μην βγάζουμε έξω κάθε είδους μη χρήσιμα για εμάς αντικείμενα, όπως τραπέζια, καρέκλες, στρώματα ή ηλεκτρικές συσκευές. 5) Να μην αφήνουμε χόρτα, κλαδιά και απορρίμματα ανακαινίσεων ή οικοδομικά υλικά στους κάδους ή στα πεζοδρόμια”.

Ο Δήμος Οιχαλίας επισημαίνει πως “επιβάλλεται η υπηρεσία καθαριότητας και το προσωπικό της, που δίνει κάθε μέρα τη μάχη στις σημερινές επιδημικές συνθήκες να ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με τη συλλογή των οικιακών απορριμμάτων και για τον επιπλέον λόγο ότι η υπηρεσία καθαριότητας λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό”.

Τέλος, αναφέρει ότι “πρέπει να βοηθήσουμε όλοι, δείχνοντας κατανόηση και αλληλεγγύη για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία, αλλά και τους εργαζόμενους που την υπηρετούν”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER