Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 18:20

Σταμάτησαν τα έργα στους δρόμους του Ταϋγέτου

Γράφτηκε από την

 

Το έργο βελτίωσης του κύριου οδικού δικτύου των χωριών του Ταϋγέτου, προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εσωτερικών, έχει σταματήσει λόγω αδυναμίας του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Αυτό επεσήμαναν χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης και ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλη Τζαμουράνη.

“Το έργο των 3 εκ. ευρώ έχει σταματήσει. Ο ανάδοχος ζήτησε διακοπή γιατί δεν πληρώθηκε τον 2ο και τον 3ο λογαριασμό που κατέθεσε το Φεβρουάριο και το Μάρτιο” ενημέρωσε ο Ν. Μπασακίδης. Εξήγησε πως υπάρχει αδυναμία χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, “αδυναμία στα ταμεία του κράτους, που επηρεάζει χρηματοδοτήσεις σε έργα που υλοποιούνται περιφερειακά”.

Ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει εμπλοκή και πληροφόρησε πως μίλησε με το υπουργείο και του απάντησαν  ότι πληρώνει για τιμολόγια μέχρι 15 Δεκεμβρίου. “Μόνο πιέζουμε, αν σταματήσει θα είναι πολύ αρνητικό για την περιοχή του Ταϋγέτου” επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο Β. Tζαμουράνης, πέρα από το έργο βελτίωσης των δρόμων με τη χρηματοδότηση των 3 εκ. ευρώ, ζήτησε ενημέρωση και για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών και για τις παρεμβάσεις απορροής ομβρίων.

Να υπενθυμίσουμε ότι ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία “Ανταίος” με έκπτωση 58,55%. Το έργο, που προέβλεπε ασφαλτοστρώσεις, τοιχία αντιστήριξης, μπάρες, διευθέτηση ομβρίων, πλέγματα για τη συγκράτηση βράχων, αφορά τους ακόλουθους δρόμους: α) Από εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης προς Νέδουσα - Αλαγονία - Αρτεμισία και πίσω στην εθνική, 20 χιλιόμετρα. β) Από εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης προς Καρβέλι - Λαδά - έξοδος στην εθνική, 15,3 χιλιόμετρα. γ) Από εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης προς Μενινά - Περιβολάκια - Ελαιοχώρι - μονή Δήμιοβας - Αράχωβα, 12,9 χιλιόμετρα και μικρή παράκαμψη στο 4ο χιλιόμετρο της συγκεκριμένης οδού προς Διάσελλα, 2 χιλιομέτρων και μικρή παράκαμψη προς Δενδρά, 1 χιλιομέτρου. δ) Από Ελαιοχώρι έως την οδό Λακωνικής στην Καλαμάτα, 7,9 χιλιόμετρα.