Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 20:54

Νέοι όροι διαγωνισμού για ναυαγοσώστες σε παραλίες της Τριφυλίας

Γράφτηκε από την

 

Στον καθορισμό των όρων του συνοπτικού διαγωνισμού «Υπηρεσίες ναυαγοσωστικής κάλυψης πολυσύχναστων παραλιών Δήμου Τριφυλίας έτους 2020» προχώρησε χθες εκ νέου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

 Απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία και σε σχέση με την προηγούμενη απόφαση καθορισμού των όρων έχει αλλάξει το ωράριο, που από 7ωρο γίνεται 8ωρο. Η κάλυψη αφορά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Λιμεναρχείου Πύλου πολυσύχναστη παραλία έχει χαρακτηριστεί μόνο αυτή του Αϊ-Λαγούδη στην Κυπαρισσία, όπου είναι υποχρεωτική η κάλυψη με ναυαγοσώστη όπως και με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Ο διαγωνισμός θα γίνει τη Δευτέρα 27 Απριλίου και στις 11 π.μ. λήγει η προθεσμία υποβολής προσφορών. Ο προϋπολογισμός είναι 41.813,84 ευρώ  (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%), και κριτήριο κατακύρωσης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής.

Επίσης, δόθηκε έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση Ανω Πόλης Κυπαρισσίας» μέχρι τις 11 Ιουνίου. Ο Γιάννης Μερκούρης από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης τόνισε ότι ενώνει την ανησυχία του με αυτή των καταστηματαρχών και των κατοίκων της Ανω Πόλης, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα στην επιστολή που οι τελευταίοι έχουν στείλει στον δήμαρχο. Ο δήμαρχος πρέπει να αποφασίσει άμεσα, είπε, τι προτίθεται να κάνει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει, καθώς έχουν μείνει πίσω εργασίες για τις οποίες χρειάζεται χρόνος. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για το κατά πόσο μέχρι τον Ιούνιο το έργο θα έχει ολοκληρωθεί ώστε να παραδοθεί στους κατοίκους.

Ακόμη, έγινε έγκριση των πρακτικών που αφορούν την αποσφράγιση των ηλεκτρονικών (υπο)φακέλων «Δικαιολογητικά Συμμετοχής – Τεχνική Προσφορά» και «Οικονομική Προσφορά» του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού για την πρόσβαση ΑΜΕΑ σε παραλίες του Δήμου Τριφυλίας». Ετσι επικύρωσε τα από 6-3-2020 και  27-3-2020 Πρακτικά της Επιτροπής Διαγωνισμού, σύμφωνα με τα οποία φέρεται ως προσωρινός, για το τμήμα 1, η εταιρεία με την επωνυμία «Α. Μαντελάκης και Σία Ο.Ε.», με ποσό οικονομικής προσφοράς 68.550 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και για τα τμήματα 2, 3 και  4 η εταιρεία με την επωνυμία «Ζουμπουλάκης Προμήθειες Α.Ε.», με ποσό οικονομικής προσφοράς για το τμήμα 2, 31.480 (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), για το τμήμα 3, 72.483 (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και για το τμήμα 4, 24.475 (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Τέλος εγκρίθηκε η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης για τροποποίηση του προϋπολογισμού, που περιλαμβάνει: Δημιουργία κωδικού εξόδων «Προμήθεια υγειονομικού υλικού», ποσού 151,9 ευρώ. Ενίσχυση του κωδικού εξόδων «Υποχρεώσεις χρήσης 2019 προς προμηθευτές» με ποσό 9,52. Δημιουργία κωδικών εξόδων: «Προμήθεια ειδών καθαριότητας Κοινότητας Κυπαρισσίας», ποσού 300 ευρώ. «Προμήθεια ειδών καθαριότητας Κοινότητας Αετού», ποσού 300 ευρώ.   «Προμήθεια ειδών καθαριότητας Κοινότητας Φιλιατρών», ποσού 701,65 ευρώ. «Προμήθεια ειδών καθαριότητας Κοινότητας Γαργαλιάνων», ποσού 300 ευρώ. Το αποθεματικό διαμορφώνεται τελικά σε 6.126,67 ευρώ.