Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 15:19

Δέσμη μέτρων για τον κορονοϊό από το Δήμο Οιχαλίας

Γράφτηκε από την
Δέσμη μέτρων για τον κορονοϊό από το Δήμο Οιχαλίας

Δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού και ελάφρυνσης των πληγεισών επιχειρήσεων, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Οιχαλίας που συνεδρίασε τη Μεγάλη Πέμπτη διά περιφοράς.

Σύμφωνα με την απόφαση που θα εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, ελήφθησαν τα ακόλουθα μέτρα: α) Για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, απαλλαγή από τα αναλογούντα τέλη για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής θα συμψηφίζονται αυτά με μελλοντικές απαιτήσεις τελών. β) Για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού, απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής θα συμψηφίζονται αυτά με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.
Ακόμα, αποφασίστηκε να κληθούν: Ο Οργανισμός Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, Παιδείας και Αθλητισμού του δήμου να λάβει απόφαση το Διοικητικό του Συμβούλιο, για μηδενική καταβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του δήμου για όσο χρονικό διάστημα παραμείνουν κλειστοί. Η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του δήμου να λάβει απόφαση για την καταβολή της 3ης δόσης του μισθώματος των κυλικείων: α) Του Δημοτικού Σχολείου Μελιγαλά, β) του ενιαίου Γυμνασίου - Λυκείου Δωρίου και γ) του ενιαίου Γυμνασίου - Λυκείου Μελιγαλά στις 30/9 αντί στις 31/5 και μηδενική καταβολή μισθώματος για όσο χρονικό διάστημα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.


NEWSLETTER