Κυριακή, 26 Απριλίου 2020 10:10

Καλαμάτα - Ριζόμυλος: Παραλιακή χάραξη ζητεί ο Βασιλόπουλος - Να προχωρήσει ο δρόμος λένε Καρβέλας και Καφαντάρης (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα - Ριζόμυλος: Παραλιακή χάραξη ζητεί ο Βασιλόπουλος - Να προχωρήσει ο δρόμος λένε Καρβέλας και Καφαντάρης (βίντεο)

Υπέρ της παραλιακής χάραξης του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος τάσσεται ξεκάθαρα ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, χωρίς να είναι αρνητικός με τη βελτίωση - αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου.

Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας σημειώνει ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσει η διαδικασία που έχει ξεκινήσει για τη βελτίωση - αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου. Και προτείνει τα 40 εκ. ευρώ που διαθέτει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου για το τμήμα Πύλος - Μεθώνη, “να αξιοποιηθούν για την αναπτυξιακή προοπτική του δυτικού παραλιακού μετώπου της Καλαμάτας και του παραλιακού μετώπου του Δήμου Μεσσήνης”.
Ο γραμματέας της ΚΕΔΕ, τέως δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης τονίζει ότι “η μελέτη που υπάρχει και έχει πάει στη διαβούλευση είναι η τελευταία που ουσιαστικά βελτιώνει τον υπάρχοντα δρόμο από το αεροδρόμιο μέχρι το Ριζόμυλο, που είναι πιο εύκολο για την υλοποίησή του”.
Σε χθεσινές τους δηλώσεις για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος και τη συνέχιση και ολοκλήρωσή του έως την Πύλο και τη Μεθώνη, σημείωσαν:

Θανάσης Βασιλόπουλος

“Εμείς ως δημοτική αρχή συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις θέσεις που έχουμε εκφράσει επανειλημμένως: Οτι θέλουμε ένα δρόμο που θα είναι ασφαλής, γρήγορος, σύγχρονος, που δεν θα δημιουργεί προβλήματα στους πολίτες και την επιχειρηματικότητα. Δρόμος που θα χρησιμοποιηθεί ως ατμομηχανή για την ανάπτυξη της δυτικής Καλαμάτας. Αυτό το εξυπηρετεί η παραλιακή χάραξη και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε ληφθεί το 2016.
Παρ’ όλα αυτά δεν λέμε όχι σ’ ένα δρόμο. Ενας δρόμος δίνει αναπτυξιακή προοπτική. Το ζητούμενο είναι αν τα χρήματα που θα δαπανηθούν γι’ αυτό το δρόμο, θα πιάσουν τόπο ή θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν κάπου αλλού.
Εμείς λέμε ότι αυτός ο δρόμος πρέπει να ξεκινάει από την Καλαμάτα και να φθάνει έως το Ριζόμυλο. Αυτό ενδεχομένως θα εξυπηρετηθεί με μια άλλη πρόταση και όχι με αυτή που έχουμε δει στα σχέδια της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων”.
Σε ερώτηση αν θα είναι αρνητικός στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της βελτίωσης – αναβάθμισης της υφιστάμενης οδού, απάντησε:
“Δεν λέω ότι θα είμαστε αρνητικοί. Λέω ότι δεν πρέπει με τίποτα να ακυρώσουμε την πρόθεσή μας και τη βούληση που έχει εκφραστεί μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, που έλεγε ότι θέλουμε ανάπτυξη στη δυτική Καλαμάτα. Αν αυτό μπορεί να υποστηριχθεί με κάποιο διαφορετικό τρόπο, θα το δούμε”.
Για τις συνεδριάσεις με τηλεδιασκέψεις και την περίπτωση παράτασης για ανοιχτή και ευρεία διαβούλευση στο Δημοτικό Συμβούλιο είπε:
“Η διαδικτυακή Επιτροπή Διαβούλευσης θα γίνει οπωσδήποτε, έρθει - δεν έρθει απάντηση από την κυβέρνηση για παράταση του χρόνου διαβούλευσης. Θα γίνει, γιατί έχουν ειδοποιηθεί οι φορείς, έχουμε ζητήσει να εκφράσει άποψη το ΤΕΕ, ο Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών, ο Σύλλογος Τοπογράφων, οπότε μια διαβούλευση καλό θα κάνει, έστω και αν είναι διαδικτυακή. Αν μέχρι τότε λάβουμε την απάντηση -οι πληροφορίες λένε ότι θα πάρει αναβολή το θέμα- προφανώς δεν θα γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη και θα έρθουμε με φυσική παρουσία να συζητήσουμε για ένα τόσο σοβαρό θέμα που μας αφορά όλους. Οποτε μας επιτρέπει ο χρόνος και στο χώρο που μας επιτρέπουν οι συνθήκες”.

Παναγιώτης Καρβέλας

“Πρέπει άμεσα να προχωρήσει η διαδικασία που έχει ξεκινήσει. Υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που δεσμεύει το σύνολό του και μένα πρώτον, καθώς ήμουν και ο εισηγητής. Εχουμε στείλει και επιστολή στον υπουργό Υποδομών με τις θέσεις αυτές.
Θεωρώ πολύ σημαντική την παρέμβαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για τη χρηματοδότηση του τμήματος Πύλος - Μεθώνη. Είναι ο πρώτος αμαξωτός δρόμος της σύγχρονης Ελλάδας, που φτιάχθηκε από τον στρατηγό Μαιζών και έχει ακόμα και σήμερα τα ίδια γεωμετρικά χαρακτηριστικά και πρέπει να βελτιωθεί. Και τον ευχαριστώ και λόγω εντοπιότητας.
Θεωρώ ότι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, αυτά τα χρήματα θα ήταν ωφελιμότερο να αξιοποιηθούν για την αναπτυξιακή προοπτική του δυτικού παραλιακού μετώπου της Καλαμάτας και του παραλιακού μετώπου του Δήμου Μεσσήνης, ώστε να υπάρχει μια ισόρροπη ανάπτυξη.
Να μη μας διαφεύγει και η σημαντικότητα του οδικού άξονα Ριζόμυλος - Κορώνη, ο οποίος θα δώσει μια άλλη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνης.
Με τη λύση αυτή θα υπάρχει η αναγκαία κοινωνική συναίνεση, ώστε να γίνει αποδεκτή απ’ όλους η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος. Γιατί ως προς το περιβάλλον είναι φιλική η μελέτη και δεν θα δημιουργεί κανένα πρόβλημα στις περιοχές που διέρχεται”.

Δημήτρης Καφαντάρης

“Ο δρόμος δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Εχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια συζήτησης, πολύ μελάνι έχει χυθεί. Επιτέλους, είναι η ώρα των αποφάσεων. Πρέπει να σταματήσουμε ως Μεσσήνιοι να υπάρχει αυτή η αντιπαράθεση στα μέσα μαζικής επικοινωνίας και στην κοινωνία αν θα είναι παραλιακός ή από πάνω δρόμος. Ο δρόμος πρέπει να γίνει σήμερα. Η μελέτη που υπάρχει και έχει πάει στη διαβούλευση, είναι η τελευταία που ουσιαστικά βελτιώνει τον υπάρχοντα δρόμο από το αεροδρόμιο μέχρι το Ριζόμυλο, που είναι πιο εύκολο για την υλοποίησή του. Το κομμάτι Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη είναι ολοκληρωμένο και είναι έτοιμο για να γίνει το έργο.
Θα πρέπει να αφήσουμε την εξέλιξη να συνεχίσει, να την στηρίξουμε και να τελειώσουμε το γρηγορότερο δυνατό για το δρόμο. Οποια καθυστέρηση ή όποια αλλαγή σχεδιασμού μιλάμε για ακύρωση της διαδικασίας. Μιλάμε για άλλα 3 χρόνια πίσω. Αυτό θα το πληρώσουν οι πολίτες της Μεσσηνίας, ο τουρισμός και η ανάπτυξη. Φτάνει πια”.
Στην ερώτηση για τις δικαστικές διαμάχες των ενδιαφερόμενων για το έργο εταιρειών και τον κίνδυνο καθυστερήσεων, ο Δ. Καφαντάρης απάντησε:
“Ποιος εγγυάται ότι σε μια άλλη περίπτωση δεν θα υπάρχουν δικαστικές διαμάχες; Αυτά είναι θέματα των εταιρειών. Εμείς θα προσφύγουμε στο Συμβούλιο Επικρατείας για να τρέξει τη διαδικασία, κι εγώ προσωπικά. Αρα πρέπει να αφήσουμε να εξελιχθεί η διαδικασία γρήγορα. Υπάρχουν τα πλαίσια τα νομικά που κάνεις γρήγορα. Να αφήσουμε να εξελιχθεί η διαδικασία, γιατί είναι η μόνη διαδικασία που, για μένα, από την εμπειρία που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, θα δούμε ένα δρόμο. Οποια άλλη λογική ακολουθήσουμε, παραλιακού μετώπου που είναι πάρα πολύ καλό, εγώ το υποστήριζα αυτό πριν κάποια χρόνια, κάποιοι φώναζαν κι έκλειναν τους δρόμους… ας πάψουν πια να χύνουν δάκρυα. Η λύση είναι μία, η χάραξη που έχει πάει στη διαβούλευση”.


NEWSLETTER