Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 10:10

Με Νίκα - Βασιλόπουλο υπέρ της παραλιακής: Τηλεδιαβούλευση για Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Γράφτηκε από την
Με Νίκα - Βασιλόπουλο υπέρ της παραλιακής: Τηλεδιαβούλευση για Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Η Καλαμάτα, οι φορείς και οι πολίτες της εκφράζουν άποψη για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος, τη βελτίωση - αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου, στην Επιτροπή Διαβούλευσης με τηλεδιάσκεψη, μεθαύριο Τετάρτη.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της παραλιακής χάραξης, χωρίς όμως να είναι αρνητικός με τη βελτίωση - αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου, όπως άλλωστε και ο περιφερειάρχης Παν. Νίκας.
Ενδεχόμενα εναλλακτική λύση μπορεί να αποτελέσει ένας δρόμος στα όρια της παραλιακής χάραξης, με βελτιωμένα χαρακτηριστικά της οδού Κρήτης, που θα δίνει αναπτυξιακή προοπτική στη Δυτική Παραλία.


Στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Καλαμάτας που θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη, θα συζητηθεί μεθαύριο Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος, η βελτίωση - αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου.
Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την επόμενη μέρα, την ίδια ώρα. Την ίδια μέρα, την Πέμπτη 30 Απριλίου στις 11 το πρωί, θα συζητήσει με τηλεδιάσκεψη για τη μελέτη του σημαντικού έργου το Συμβούλιο της Κοινότητας Καλαμάτας.
Να υπενθυμίσουμε ότι μια πρώτη συζήτηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του δρόμου έγινε την περασμένη Τετάρτη 22 του μήνα, στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή (ο δήμαρχος και οι επικεφαλής των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο), η οποία ήταν καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα και ο δήμαρχος και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους και δεν παρουσίασαν τις θέσεις τους για τη μελέτη και το έργο. Ωστόσο, δύο μέρες μετά, την Παρασκευή 24 Απριλίου, σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της παραλιακής χάραξης, χωρίς να είναι αρνητικός με τη βελτίωση - αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου. Παρατήρησε χαρακτηριστικά ότι “θέλουμε ένα δρόμο που θα είναι ασφαλής, γρήγορος, σύγχρονος δρόμος, που δεν θα δημιουργεί προβλήματα στους πολίτες και την επιχειρηματικότητα. Δρόμος που θα χρησιμοποιηθεί ως ατμομηχανή για την ανάπτυξη της δυτικής Καλαμάτας. Αυτό το εξυπηρετεί η παραλιακή χάραξη και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε ληφθεί το 2016. Παρόλα αυτά δεν λέμε όχι σ’ ένα δρόμο. Ενας δρόμος δίνει αναπτυξιακή προοπτική. Εμείς λέμε ότι αυτός ο δρόμος πρέπει να ξεκινάει από την Καλαμάτα και να φθάνει έως τον Ριζόμυλο. Αυτό ενδεχομένως θα εξυπηρετηθεί με μια άλλη πρόταση και όχι με αυτή που έχουμε δει στα σχέδια της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων”.
Οσον αφορά τις συνεδριάσεις με τηλεδιασκέψεις και την περίπτωση παράτασης για ανοιχτή και ευρεία διαβούλευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος είπε πως “η διαδικτυακή Επιτροπή Διαβούλευσης θα γίνει οπωσδήποτε, έρθει - δεν έρθει απάντηση από την κυβέρνηση για παράταση του χρόνου διαβούλευσης. Θα γίνει, γιατί έχουν ειδοποιηθεί οι φορείς, έχουμε ζητήσει να εκφράσει άποψη το ΤΕΕ, ο Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών, ο Σύλλογος Τοπογράφων, οπότε μια διαβούλευση καλό θα κάνει, έστω και αν είναι διαδικτυακή. Αν μέχρι τότε λάβουμε την απάντηση -οι πληροφορίες λένε ότι θα πάρει αναβολή το θέμα- προφανώς δεν θα γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη και θα έρθουμε με φυσική παρουσία να συζητήσουμε για ένα τόσο σοβαρό θέμα που μας αφορά όλους. Οποτε μας επιτρέπει ο χρόνος και στο χώρο που μας επιτρέπουν οι συνθήκες”.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει φθάσει στο Δήμο Καλαμάτας: “Η παρούσα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων αφορά την πραγματοποίηση εργασιών βελτίωσης και τη λειτουργία του υφιστάμενου οδικού δικτύου της εθνικής οδού στο τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος, συνολικού μήκους περίπου 16,4 χλμ. Η αρχή του έργου βρίσκεται σε υφιστάμενο ισόπεδο κόμβο στην περιοχή της εξόδου από την πόλη της Καλαμάτας (συμβολή των οδών Αθηνών και Ηρώων Πολυτεχνείου - κόμβος Ζαφείρη στο Ασπρόχωμα) και το τέλος του συνδέεται με την εγκεκριμένη μελέτη του επόμενου οδικού τμήματος Ριζόμυλος - Πύλος (300 μέτρα νότια του οικισμού της Βελίκας και 1,3 χλμ. νοτιοανατολικά του οικισμού του Ριζόμυλου). Η συνολική δαπάνη του έργου υπολογίζεται σε 55 εκ. Ευρώ. Το συγκεκριμένο οδικό έργο 16.375 μέτρων, χωρίζεται σε 4 υποτμήματα:
1) Υποτμήμα Ι (Καλαμάτα – Ασπρόχωμα): α) Καλαμάτα - Αρις ποταμός: 853 μέτρα, πλάτος 7 μέτρα, 2 λωρίδες αστικού τύπου με πεζοδρόμια, ταχύτητα 50 χιλιόμετρα. β) Αρις ποταμός - Ασπρόχωμα: 1.693 μέτρα, πλάτος 7,5 μέτρα, 2 λωρίδες, ταχύτητα 70 χιλιόμετρα.
2) Υποτμήμα ΙΙ (Ασπρόχωμα - είσοδος Μεσσήνης):
Δεξιός κλάδος αρτηρίας: 2.755 μέτρα, πλάτος 8,2 μέτρα, κλάδος μονής κατεύθυνσης (δίιχνος με Λωρίδα Πολλαπλών Χρήσεων), ταχύτητα 80 χιλιόμετρα.
Αριστερός κλάδος αρτηρίας: 2.885 μέτρα (νέα οδός), πλάτος 8,2 μέτρα, κλάδος μονής κατεύθυνσης (δίιχνος με Λωρίδα Πολλαπλών Χρήσεων), 80 χιλιόμετρα.
3) Υποτμήμα ΙΙΙ (παράκαμψη Μεσσήνης): 4.003 μέτρα, πλάτος 17 μέτρα, διαχωρισμένη κυκλοφορία (2 λωρίδες ανά κατεύθυνση και κεντρική νησίδα), ταχύτητα 80 χιλιόμετρα.
4) Υποτμήμα ΙV (έξοδος Μεσσήνης - Βελίκα): 6.941 μέτρα, πλάτος 17 μέτρα, διαχωρισμένη κυκλοφορία (2 λωρίδες ανά κατεύθυνση και κεντρική νησίδα), ταχύτητα 80 χιλιόμετρα”.


NEWSLETTER