Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 20:21

Επίσπευση κατασκευής αγωγού ύδρευσης ζητεί ο Μάκαρης

Γράφτηκε από την
Επίσπευση κατασκευής αγωγού ύδρευσης ζητεί ο Μάκαρης

Την ανάγκη για άμεση κατασκευή του νέου αγωγού Φ800 και για αναζήτηση νέων πηγών υδροδότησης επισημαίνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανοικτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” Μανώλης Μάκαρης, με ανακοίνωσή του σχετικά με τα προβλήματα υδροδότησης στην Καλαμάτα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
“Η αδιάλειπτη πρόσβαση σε ποιοτικό νερό είναι μια από τις βασικές υποχρεώσεις του Δήμου Καλαμάτας προς τους πολίτες. Δυστυχώς οι παρατεταμένες διακοπές υδροδότησης λόγω προγραμματισμένων επισκευών αλλά και απρόβλεπτων βλαβών δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και κλόνισαν την εμπιστοσύνη του καλαματιανού λαού σε σχέση με την ικανότητα του δήμου να του παρέχει αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα.
Ομως το συγκεκριμένο θέμα δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση. Είναι λοιπόν ώρα ευθύνης για τη δημοτική αρχή και για όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Θα πρέπει να βάλουμε σε πρώτη προτεραιότητα τα ακόλουθα:
1. Αμεση κατασκευή του νέου αγωγού Φ800 που θα αντικαταστήσει τους πεπαλαιωμένους αγωγούς. Την αναγκαιότητα αυτού του έργου είχαμε θέσει μετ’ επιτάσεως κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο και είχαμε εμφαντικά επισημάνει στο αναπτυξιακό συνέδριο του 2018. Υπάρχει μάλιστα εξασφαλισμένη χρηματοδότηση του έργου από το Φιλόδημος 1 ήδη από τις 30/5/2019.
2. Η κλιματική αλλαγή και η ξηρασία προκαλούν μείωση των αποθεμάτων νερού οπότε θα πρέπει να αναζητηθούν νέες πηγές υδροδότησης.
3. Θα πρέπει να διευρυνθεί η επιχειρησιακή ικανότητα της ΔΕΥΑΚ να αντιμετωπίζει επείγουσες βλάβες με πρόσληψη μόνιμου καταρτισμένου προσωπικού.
4. Θα πρέπει να ανοίξει εδώ και ώρα ένας εκτενής διάλογος για την μακροπρόθεσμη εξασφάλιση ποιοτικού και οικονομικά προσιτού νερού”.


NEWSLETTER