Κυριακή, 03 Μαϊος 2020 13:50

Παραχώρηση χώρου για Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο Σιδηρόκαστρο

Γράφτηκε από την


Την παραχώρηση δημοτικού χώρου για τη στέγαση του εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Τοπική Κοινότητα Σιδηροκάστρου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Οπως τόνισε ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης στην εισήγησή του, πρόκειται να ιδρυθεί εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, το οποίο θα λειτουργήσει κατά την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο στην περιοχή γεωγραφικής αρμοδιότητας του Δήμου Τριφυλίας και πιο συγκεκριμένα στην Τ.Κ. Σιδηροκάστρου. Ο Δήμος Τριφυλίας εξασφάλισε ως χώρο στέγασης το δημοτικό ακίνητο της Τ.Κ. Σιδηροκάστρου, το οποίο στο παρελθόν
αποτελούσε ξενώνα φιλοξενίας. Λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη φύλαξης και προστασίας των ορεινών δασικών περιοχών της ΔΕ Αυλώνος από τυχόν εκδήλωση πυρκαγιάς, ο Δήμος Τριφυλίας πρότεινε την παραχώρηση του προαναφερθέντος δημοτικού ακινήτου στην Τ.Κ. Σιδηροκάστρου για τη στέγαση των υπαλλήλων του Κλιμακίου καθώς και του δασικού περιπολικού της υπηρεσίας, μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου στις 31 Οκτωβρίου 2020.
Να σημειώσουμε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Δριμής και Γιάννης Παρασκευόπουλος κατέθεσαν ότι ψηφίζουν υπέρ της παραχώρησης ακινήτου για τη στέγαση του Κλιμακίου στο Σιδηρόκαστρο και ζητούν τη
λειτουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου και στην Κοινότητα Αετού, του αγροτικού χώρου των Κοντοβουνίων.
Επίσης το Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να αιτηθεί την παραχώρηση ακινήτου από την Περιφέρεια στο Δήμο Τριφυλίας για τη δημιουργία αθλοπαιδιών. Το θέμα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Μπακούρος τονίζοντας: «Οπως γνωρίζετε η Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας έχει στην ιδιοκτησία της ένα ακίνητο- οικόπεδο το οποίο ευρίσκεται στην Κυπαρισσία ανατολικά της λαϊκής αγοράς εντός σχεδίου πόλεως, το οποίο μετά από προφορικές συζητήσεις με παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου προτίθενται να το παραχωρήσουν στον Δήμο Τριφυλίας για δημιουργία αθλοπαιδιών κ.λπ.».
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτης Κατσίβελας κατέθεσε ότι επειδή δεν αναφέρεται ο χρόνος παραχώρησης και δεν αναλύεται το κόστος που μπορεί να στοιχίσει ψηφίζει κατά. Ενώ οι κ.κ. Δριμής και Παρασκευόπουλος ανέφεραν ότι ψηφίζουν υπέρ της αίτησης παραχώρησης του ακινήτου από την Περιφέρεια στο δήμο εφόσον αφορά στη μεταφορά ιδιοκτησίας στο δήμο, αλλά και υπέρ της παραχώρησης της χρήσης του ακινήτου από το δήμο εφόσον η παραχώρηση υπερβαίνει τα 10 τουλάχιστον χρόνια.
Τέλος αποφασίστηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού που κατά κύριο λόγο έγινε για να δημιουργηθεί κωδικός και να εγγραφεί ποσό 4.000 ευρώ για την αμοιβή αρχαιολόγου για το έργο ανάπλασης της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας. Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Δριμής και Παρασκευόπουλος σημείωσαν πως «επειδή το ποσό των 4.000 ευρώ της αμοιβής αρχαιολόγου είναι μεγάλο και δεν προσδιορίζεται σε τι ακριβώς αφορά, επισημαίνουμε ότι το συνολικό μηνιαίο κόστος δεν πρέπει να ξεπερνά τα 1.500 ευρώ, να υπάρχει ανάλυση της αμοιβής, να υπάρχει ενεργός σύμβαση και να γίνονται εργασίες στο χώρο».