Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020 07:54

Συμφωνία Δήμου Καλαμάτας με ΔΕΔΔΗΕ για φωτισμό οδών

Συμφωνία Δήμου Καλαμάτας με ΔΕΔΔΗΕ για φωτισμό οδών

 

 

Την υπογραφή της συμφωνίας-πλαίσιο του δήμου με τον ΔΕΔΔΗΕ, για το φωτισμό οδών, πλατειών και λοιπών υπαίθριων και κοινόχρηστων χώρων με χρήση του εναερίου δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, πρόκειται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στη σημερινή του συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, στις 2 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την εισήγηση, αναμένεται να οριστεί ως κύριος εκπρόσωπος του δήμου ο αντιδήμαρχος Συντήρησης Υποδομών και Δημοτικών Ενοτήτων Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, για την τακτοποίηση όλων των διαφορών και διαφωνιών που ενδεχομένως αναφύονται κατά την εφαρμογή της συμφωνίας-πλαίσιο, εκτός από τις περιπτώσεις που στη νομοθεσία προβλέπεται η χορήγηση ειδικής πληρεξουσιότητας.

Στην εισήγηση επισημαίνεται ότι “η συμφωνία-πλαίσιο ρυθμίζει δικαιώματα και υποχρεώσεις του  δήμου και του ΔΕΔΔΗΕ ως προς την προμήθεια, λειτουργία και συντήρηση του δημοτικού φωτισμού. Δεν προβλέπει τον τρόπο χρηματοδότησης των νέων σημαντικών κατά την εκτίμηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών δαπανών που προκύπτουν για τους δήμους, οι οποίοι πλέον καλούνται να συντηρήσουν την υπάρχουσα καλωδίωση που παρουσιάζει πολλά προβλήματα και να αναθέσουν σε εξωτερικούς συνεργάτες τις απαιτούμενες ειδικές εργασίες, καθώς το εργατοτεχνικό προσωπικό που διαθέτουν δεν είναι πιστοποιημένο να ασκεί δραστηριότητες ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων δικτύων διανομής με τις σχετικές εργασίες να εκτελούνται κατά κανόνα «υπό τάση». Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι ο Δήμος Καλαμάτας να πρέπει να προβεί σε ανάθεση εργασιών μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας σε κατάλληλο οικονομικό φορέα.

Επίσης, εκτιμούμε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να δεσμευτεί για την άμεση συντήρηση των κουτιών των μετρητών και του συμπεριλαμβανομένου σε αυτά εξοπλισμού”.