Σάββατο, 09 Μαϊος 2020 10:09

“Κόκκινο” Βασιλόπουλου σε μετανάστες στο κέντρο της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

“Κόκκινο” για φιλοξενία μεταναστών στην Καλαμάτα από τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, όπως προκύπτει από χθεσινή του τοποθέτηση με αφορμή την φημολογία των τελευταίων ημερών.

“Στο κέντρο της Καλαμάτας δεν μπορούμε να έχουμε μετανάστες” δήλωσε χθες ο κ. Βασιλόπουλος – και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με ενημέρωση από κυβερνητικά στελέχη, δεν υπάρχει περίπτωση μεταφοράς μεταναστών στην πόλη.
Απαντώντας σε ερώτηση, για ενδεχόμενη μεταφορά μεταναστών στην περιοχή, ο δήμαρχος ανέφερε:
“Για να μεταφερθούν μετανάστες σε μια περιοχή υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία. Ο ένας τρόπος είναι να μεταφερθούν με τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας, δηλαδή να υπάρχει ενημέρωση της Περιφέρειας, του δήμου, των τοπικών φορέων, να υπάρχει ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας. Ξεκάθαρα, η ενημέρωση από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη είναι πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση για την Καλαμάτα, αυτή τη στιγμή.
Ο δεύτερος τρόπος είναι μέσα από τον ΔΟΜ, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, όπου εκεί οι ΜΚΟ επικοινωνούν απ’ ευθείας με ξενοδοχεία, έρχονται σε συμφωνία, και ακολούθως μεταφέρουν μετανάστες. Πρέπει να τονιστεί ότι οφείλουν κι αυτοί να επικοινωνήσουν με την Περιφέρεια, το δήμο, με τις τοπικές κοινωνίες. Υπάρχουν περιπτώσεις που προφανώς είναι απαγορευτικές. Στο κέντρο της Καλαμάτας δεν μπορούμε για παράδειγμα να έχουμε μετανάστες”.