Τετάρτη, 13 Μαϊος 2020 09:32

Απάντηση Κανάκη σε Καρβέλα για προμήθειες

Γράφτηκε από την
Απάντηση Κανάκη σε Καρβέλα για προμήθειες

 

“Το πραγματικό σκάνδαλο, κ. Καρβέλα, δεν είναι η απουσία μου από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά το γεγονός ότι αγνοήσατε δεκάδες εν δυνάμει προμηθευτές από την περιφέρεια του δήμου μας και προβήκατε με απευθείας ανάθεση, χωρίς καν να πραγματοποιήσετε προηγουμένως έρευνα αγοράς, στην επιλογή ενός προμηθευτή από την Πεύκη Αττικής, ο οποίος επιπλέον είναι και συγγενής άμεσου συνεργάτη σας”.

Αυτό ανταπαντά στον δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα ο Ηλίας Κανάκης, επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, για την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας των υπαλλήλων.
Επικρίνει τον δήμαρχο γιατί τον κατηγόρησε για εσκεμμένη απουσία από την Οικονομική Επιτροπή, ενώ γνώριζε ότι νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, λόγω σοβαρού ατυχήματος, και αναφέρει πως “καταφέρατε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την εκλογή σας να κάνετε όλη την Ελλάδα από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη να μιλάει για τα κατορθώματά σας”.

Στην ανταπάντησή του ο Ηλ. Κανάκης αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Ο εξαφανισμένος δήμαρχος Πύλου - Νέστορος μας τίμησε με την παρουσία του, έστω και διαδικτυακά δίνοντας έμμεσες απαντήσεις σε καίρια ζητήματα.
Συγκεκριμένα, με κατηγορεί ότι απουσίαζα από την Οικονομική Επιτροπή, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 31/03/2020, ενώ ο ίδιος γνώριζε πολύ καλά ότι από τις 23/03 είχα εισαχθεί στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, καθώς υπέστην ένα πολύ σοβαρό ατύχημα, το οποίο με οδήγησε σε δύο απανωτά χειρουργεία εντός χρονικού διαστήματος δύο εβδομάδων, επιφέροντας την παραμονή μου στο νοσοκομείο έως και τις 05/05/2020.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους στις 27/03/2020, ο κ. δήμαρχος απέστειλε μέσω e-mail την πρόσκληση της Οικονομικής Επιτροπής, κατά την οποία θα αποφασιζόταν ή μη, η έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών και η προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας των υπαλλήλων.

Κατά περίεργο τρόπο την πρόσκληση αυτή δεν συνόδευε ως όφειλε, η αντίστοιχη θεματολογία που θα αποδείκνυε το αυτονόητο, ότι δηλαδή για την συγκεκριμένη προμήθεια είχαν παρθεί οι αντίστοιχες προσφορές - προτιμολόγια και είχε πραγματοποιηθεί η στοιχειώδη έρευνα αγοράς, προκειμένου να καταλήξουμε στην πιο συμφέρουσα από οικονομικής άποψης επιλογή. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την πραγματοποίηση της περιβόητης Οικονομικής Επιτροπής και συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της 24ης Μαρτίου με το αρ. πρωτ.4834 έγγραφο του, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος αποφάσισε και ενέκρινε απευθείας χωρίς ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων, τις τεχνικές προδιαγραφές για την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας υπαλλήλων και την απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Ε.& Δ. Κουρέτας Ο.Ε. Μηχανήματα, Service-Ανταλλακτικά με έδρα την Πεύκη Αττικής.

Ο συγκεκριμένος προμηθευτής τυγχάνει επίσης να είναι συγγενικό πρόσωπο με τον κ. Θ. Χαραμαρά, νυν πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Πύλου-Νέστορος (Δ.Ε.Υ.Α.Π.Ν) και εν ενεργεία δημοτικού σύμβουλου με την παράταξη του δημάρχου Πύλου - Νέστορος κ. Καρβέλα Παναγιώτη.

Εάν κ. Καρβέλα είχατε έστω και ίχνος πολιτικής ευθιξίας δεν θα με κατηγορούσατε για εσκεμμένη απουσία στη διάρκεια της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά θα λέγατε την πραγματική αλήθεια και σίγουρα την γνωρίζατε, καθώς εσείς ο ίδιος προσωπικά με καλέσατε τηλεφωνικώς στις 23/03 και ώρα 08:00 μ.μ. όπου νοσηλευόμουν, και ενημερωθήκατε για την κατάσταση της υγείας μου.

Παρ’ όλα αυτά επιλέξατε άνανδρα να αποκρύψετε την πραγματική αιτία της απουσίας μου και επιπλέον μου την χρεώσατε κιόλας. Το πραγματικό σκάνδαλο, κ. Καρβέλα, δεν είναι η απουσία μου από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά το γεγονός ότι αγνοήσατε δεκάδες εν δυνάμει προμηθευτές από την περιφέρεια του δήμου μας και προβήκατε με απευθείας ανάθεση, χωρίς καν να πραγματοποιήσετε προηγουμένως έρευνα αγοράς , στην επιλογή ενός προμηθευτή από την Πεύκη Αττικής, ο οποίος επιπλέον είναι και συγγενής άμεσου συνεργάτη σας.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η σωστή οικονομική διαχείριση του δήμου είναι υποχρέωση και χρέος απέναντι στους πολίτες. Ο δήμος δεν είναι δικό σας «τσιφλίκι», ώστε εντός των ορίων του να ενεργείτε κατά την αρέσκειά σας.

Για την ελάχιστη προμήθεια που αφορά το δήμο, έστω και μιας καρφίτσας, είστε υπόλογος εάν αυτή δεν γίνει σωστά, καθώς θα πρέπει να ακολουθούνται ρητά όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, νόμιμα και ηθικά με μοναδική απόρροια το όφελος των δημοτών και όχι το οικονομικό κέρδος των λίγων και εκλεκτών.

Από πλευράς μου αυτό που κατάφερα κ. Καρβέλα, ως όφειλα λόγω της ιδιότητάς μου ως επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνία σε Κίνηση» και εν ενεργεία δημοτικού συμβούλου της ελάσσονος μειοψηφίας, είναι να αναδείξω το «Party της μάσκας», που στήσατε, ενώ δεν έχουμε απόκριες. Εγώ όμως έχω ορκιστεί να κάνω αντιπολίτευση σε εσάς χωρίς μάσκα. Αυτό έκανα έως τώρα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω, όσο και εάν αυτό σας ενοχλεί.

Αν τα λεγόμενά σας κ. Καρβέλα ήταν σωστά, θα ήθελα να μας ενημερώσετε τον λόγο που μέχρι στιγμής δεν παραλάβατε τις μάσκες και τα υπόλοιπα είδη ατομικής προστασίας και εν αντιθέσει διαδίδετε ότι δεν προτίθεστε να τα αγοράσετε, πράγμα οξύμωρο, αφού έχετε ήδη αναθέσει από τις 24/03 την συγκεκριμένη προμήθεια όπως προείπα και μάλιστα με απόφαση απευθείας ανάθεσης, η οποία διόλου τυχαία προηγούνταν ακόμα και από την ίδια τη συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής.

Επειδή, όπως καταλαβαίνω, βρίσκεστε σε θέση δυσμενή και δυσκολεύεστε να απαντήσετε στο πιο πάνω ερώτημα θα το κάνω εγώ για εσάς.
Οπως λέει και ο σοφός λαός μας «ο φόβος φυλάει τα έρμα» και αυτή είναι η πραγματική αιτία, που σας οδηγεί να αναστείλετε για λίγο την ολοκλήρωση αυτής της προμήθειας. Είστε έρμαιο του φόβου σας για την κριτική που σας ασκήθηκε από εμένα προσωπικά, όσον αφορά την οικονομικά άστοχη και ηθικά ελέγξιμη διαχείριση αυτού του ζητήματος. Αν διαθέτατε πολιτική φιλοτιμία κ. Καρβέλα, έστω και τώρα, θα έπρεπε να ακυρώσετε την συγκεκριμένη σύμβαση που βρίσκεται σε ισχύ εδώ και ημέρες.

Δυστυχώς, να το πω λαϊκά κ. Καρβέλα, «πιαστήκατε με την γίδα στην πλάτη». Θέλω να πιστεύω ότι είστε ενήμερος αναφορικά με τα δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου και του πρώην υπουργού Υγείας κ. Πολάκη, τα οποία σας αποκαλούν όχι με το όνομά σας, αλλά ως «Καρβελονταβέλη» και δεν σας εξυμνούν για το πολιτικό και κοινωνικό σας έργο, αντιθέτως παρομοιάζουν τις δράσεις σας αντίστοιχα με αυτές του διαβόητου λήσταρχου Νταβέλη (εξ ου και το ΚαρβελοΝταβέλης).

Δυστυχώς, καταφέρατε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την εκλογή σας να κάνετε όλη την Ελλάδα από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη να μιλάει για τα κατορθώματά σας. Το μόνο που σας απομένει είναι να αλλάξετε το όνομά σας και να συνετιστείτε, δίνοντας τέλος στα εξευτελιστικά πρωτοσέλιδα που δημοσιεύτηκαν πανελλαδικά, πυροδοτώντας το αρνητικό κλίμα που δημιουργήσατε για τον δήμο μας.
Θερμή παράκληση προς τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης να λάβουν δράσεις και να απαιτήσουν εξηγήσεις για το μείζον αυτό θέμα”.


NEWSLETTER