Σάββατο, 16 Μαϊος 2020 08:40

Καλαμάτα: Πληρώνεται ο πρώτος λογαριασμός για Ιατροπούλου και προχωράει το έργο

Γράφτηκε από την

Από την ερχόμενη εβδομάδα το πολύπαθο έργο ολοκλήρωσης της πεζοδρόμησης της οδού Ιατροπούλου, το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας με εργολαβία, οφείλει να τρέξει με εντατικούς ρυθμούς.

Το Πράσινο Ταμείο σε 4 ημέρες από την παραλαβή του φακέλου από το δήμο ενέκρινε την πληρωμή του πρώτου λογαριασμού, και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πληρωθεί ο εργολάβος. Δικαιολογίες για καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες δεν υπάρχουν πλέον - και το έργο πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα, για να σταματήσει όσο το δυνατόν συντομότερα η ταλαιπωρία επαγγελματιών και κόσμου στο κέντρο της Καλαμάτας.
Στη χθεσινή ενημέρωσή του ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου Στάθης Σταθόπουλος σημείωσε:
“Σχετικά με την πρόοδο των πληρωμών του έργου της οδού Ιατροπούλου και με σκοπό την πλήρη ενημέρωση των δημοτών της Καλαμάτας, αλλά και όλων των εμπλεκομένων στο έργο, από την πλευρά του Πράσινου Ταμείου επισημαίνονται τα εξής:
1. Την Δευτέρα 11/5/2020, ώρα 13:20, η υπηρεσία του Ταμείου παρέλαβε ταχυδρομικώς τον φάκελο για την πληρωμή του 1ου λογαριασμού του έργου που υπέβαλε ο Δήμος Καλαμάτας με ημερομηνία αποστολής προς το Πράσινο Ταμείο την 7η Μαΐου 2020.
2. Αυθημερόν (ώρα 15:00) ο φάκελος ανατέθηκε σε αρμόδια μηχανικό-υπάλληλο του Ταμείου για έλεγχο πληρότητας.
3. Την επομένη, Τρίτη 12/5/2020 ο έλεγχος πληρότητας ολοκληρώθηκε και αμέσως μετά ο φάκελος ανατέθηκε σε νομικό σύμβουλο του Ταμείου.
4. Την Τετάρτη 13/5/2020 ολοκληρώθηκε και ο νομικός έλεγχος και αμέσως απεστάλη προς τα μέλη ημερήσια διάταξη για έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. στη συντομότερη ημερομηνία που επιτρέπει ο νόμος, δηλ. για σήμερα, Παρασκευή 15/5/2020, με συμπερίληψη σε αυτήν του θέματος έγκρισης πληρωμής προς τον Δήμο Καλαμάτας.
5. Πριν από λίγο, το ΔΣ ενέκρινε ομόφωνα τη χορήγηση ανέκκλητης εντολής για την αποδέσμευση/εκταμίευση ποσού 13.770,88 €, υπέρ του Δήμου Καλαμάτας για την πληρωμή του 1ου λογαριασμού του έργου «Ολοκλήρωση πεζοδρόμησης της οδού Ιατροπούλου από οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού έως Νέδοντος».
6. Την Δευτέρα 18/5/2020 νωρίς το πρωί η ανέκκλητη εντολή θα διαβιβαστεί ηλεκτρονικά προς στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την τελική εκταμίευση από τις υπηρεσίες του εγκεκριμένου ποσού προς τον δήμο.
7. Πολύ σύντομα, αναμένεται η υποβολή από τον δήμο και του 2ου λογαριασμού.
Κατά συνέπεια, μετά την τελική υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών εκ μέρους του δήμου, η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε 4 εργάσιμες ημέρες από την παραλαβή και 6 από την υποβολή, συμπεριλαμβανομένης και της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ταμείου. Εντείνουμε τη συνεργασία με τον δήμο, για την ολοκλήρωση και των υπολοίπων σταδίων της διαδικασίας, ώστε οι πολίτες, οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες του Δήμου Καλαμάτας σύντομα να έχουν στη διάθεσή τους ένα χρήσιμο και λειτουργικό έργο. Αλλωστε, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους”.