Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 11:58

Ο Σμυρνιώτης για το "Βοσυνιώτειο"

Ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το ίδρυμα «Βοσυνιώτειο» δήλωσε :

Το Βοσυνιώτειο με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα στηριχτεί με το ποσό των 140000 ευρώ. Ήδη η πρώτη δόση αυτού του ποσού περίπου 72000 εκταμιεύτηκε και συμπεριλαμβάνει την μισθοδοσία και ασφαλιστικές εισφορές ,μετά τον Ιούνιο ,που πήραμε και την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο .

Περιμένουμε πλέον να δούμε τι θα γίνει με τα ποσά από την Πρόνοια τα οποία έρχονται μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και αν χρηματοδοτήσει με ένα ποσό το Βοσυνιώτειο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου προκειμένου να συνεχίσει η λειτουργία του Ιδρύματος αλλά και η λειτουργία του παιδικού σταθμού του ιδρύματος.

Σε συνεργασία που είχα με την κ. Τσιώση η οποία είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Υπεύθυνη Προϊσταμένη στο τμήμα Πρόνοιας του Δήμου, συζητήσαμε το θέμα της πιστοποίησης που τέθηκε από τους δυο δημοτικούς συμβούλους ,στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου , και ήδη ετοιμάζεται ο φάκελος προκειμένου να πιστοποιηθεί . Σκοπός της ενέργειας αυτής είναι να ενταχθούμε ως Βοσυνιώτειο και σε ευρωπαϊκά προγράμματα για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί περαιτέρω η λειτουργία του σταθμού.

Ένα θέμα που επίσης είχε δημιουργηθεί ήταν το θέμα της μισθοδοσίας. Το Βοσυνιώτειο ως εποπτευόμενο Νομικό Πρόσωπο Τοπικής Αυτοδιοίκησης εντάσσεται στο ενιαίο μισθολόγιο και πλέον η μισθοδοσία γίνεται με το ενιαίο μισθολόγιο.

 

Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Τρίπολης