Κυριακή, 17 Μαϊος 2020 13:04

Προσφυγή του Συμβουλίου Κοινότητας Κυπαρισσίας για τη ΔΕΥΑΤ

Γράφτηκε από την

Προσφυγή κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για μεταφορά της έδρας της ΔΕΥΑΤ από την Κυπαρισσία στα Φιλιατρά θα κάνει το Συμβούλιο Κοινότητας Κυπαρισσίας σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση που πήρε χθες το μεσημέρι.

Το θέμα τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης από την τοπική σύμβουλο Μαρίκα Καραμπά, η οποία μεταξύ άλλων είπε ότι ως κοινοτικό συμβούλιο και ως εκλεγμένοι τοπικοί σύμβουλοι της Κυπαρισσίας οφείλουν να προασπίσουν τα συμφέροντα της πόλης. Ανέφερε πως με την συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια συνεδρίαση που έγινε εν μέσω καραντίνας διά περιφοράς προσπαθούν να υφαρπάξουν μια υπηρεσία από την πόλη της Κυπαρισσίας. Θεωρώ, είπε, ότι η απόφαση που πάρθηκε δεν είναι νόμιμη αλλά ως τοπικό συμβούλιο δεν είμαστε αρμόδιοι να το κρίνουμε, για αυτό υπάρχουν ανώτερα όργανα - στα οποία και πρότεινε να προσφύγουν για να κριθεί η απόφαση ως προς τη νομιμότητά της.
Ακολούθησε συζήτηση και τελικά το κοινοτικό συμβούλιο ομόφωνα πήρε απόφαση να καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.