Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 18:01

Πλατφόρμα αιτημάτων για παραχώρηση χώρων από τον Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Πλατφόρμα αιτημάτων για παραχώρηση χώρων από τον Δήμο Καλαμάτας

Αιτήματα για τη βέλτιστη χρήση των δημόσιων χώρων από τα καταστήματα εστίασης, ενόψει της επαναλειτουργίας τους, δέχεται ο Δήμος Καλαμάτας.

Οπως αναφέρει, έχοντας ως στόχο τη στήριξη των καταστημάτων εστίασης, ενόψει της επαναλειτουργίας τους, αλλά και των επικείμενων κυβερνητικών ρυθμίσεων, αναζητεί τον βέλτιστο δυνατό τρόπο εξυπηρέτησής τους, επιδιώκοντας τη σταδιακή επαναφορά στην οικονομική κανονικότητα, καθώς και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, εξετάζεται: Η αύξηση του παραχωρούμενου κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων χωρίς επιπλέον χρέωση δημοτικών τελών. Η πεζοδρόμηση χώρων. Οπου δεν είναι δυνατή η επέκταση του χώρου, θα δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να μειώνουν τα δημοτικά τέλη.
Προς επίτευξη του στόχου αυτού, ο δήμος θεωρεί απαραίτητη τη συμμετοχή των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης στη διαδικασία.
Ο Δήμος Καλαμάτας μέσω της ιστοσελίδας https://kalamata.gr και ειδικής πλατφόρμας που έχει δημιουργηθεί, προσκαλεί τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης να καταθέσουν τα αιτήματα - προτάσεις τους, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο δράσης για την επανεκκίνηση του εν λόγω τομέα της οικονομίας.


NEWSLETTER