Παρασκευή, 22 Μαϊος 2020 12:55

Γεωτρήσεις για αντιμετώπιση της λειψυδρίας στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Γεωτρήσεις για αντιμετώπιση της λειψυδρίας στο Δήμο Καλαμάτας

Με γεωτρήσεις σε χωριά και στην πόλη επιδιώκει ο Δήμος Καλαμάτας να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο λειψυδρίας για το φετινό καλοκαίρι, ενώ επαναφέρει στην επικαιρότητα το ζήτημα αξιοποίησης των πηγών Αγίου Φλώρου.


Σε συνέχεια της προχθεσινής ενημέρωσης - έκφρασης ανησυχίας του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσον αφορά την αναζήτηση λύσεων, ο δήμαρχος παρατηρεί ότι: “Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ήδη ο Σύνδεσμος Υδρευσης και η ΔΕΥΑΚ αναζητούν εναλλακτική υδροδότηση περιοχών, ώστε να αποδεσμευτούν ποσότητες νερού και να οδηγηθούν προς διάθεση στο πολεοδομικό συγκρότημα της Καλαμάτας. Σε αυτή την κατεύθυνση θα πραγματοποιηθεί δεύτερη γεώτρηση στη Σπερχογεία, ώστε να μπορεί να υδροδοτηθεί το χωριό και το Νοσοκομείο. Επίσης, θα ενεργοποιηθεί (εντός του Μαΐου) η γεώτρηση του Αγρίλου, προκειμένου να ενισχυθεί η υδροδότηση των Αρφαρών. Επιπλέον, δημοπρατείται άμεσα η ανόρυξη μιας ακόμα γεώτρησης για την ενίσχυση των ορεινών περιοχών της Πολιανής και των Ανω Αρφαρών, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα με την επάρκεια νερού. Επιπλέον, γίνονται διερευνητικές ενέργειες για ανόρυξη γεωτρήσεων κοντά στην πόλη, προκειμένου η Καλαμάτα να αποκτήσει την απαραίτητη εφεδρεία για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, όπως οι μεγάλες καταναλώσεις τους θερινούς μήνες ή βλάβες στον κεντρικό αγωγό τροφοδοσίας από τις πηγές του Πηδήματος.
Τέλος, έχουν δοθεί οδηγίες προς τη ΔΕΥΑΚ ώστε να δρομολογήσει άμεσα τις απαιτούμενες διαδικασίες και να ενημερώσει σχετικά με τη δυνατότητα υλοποίησης έργου που να συνδέει τις πηγές του Αγίου Φλώρου με το Πήδημα”.


NEWSLETTER