Σάββατο, 23 Μαϊος 2020 08:19

Δήμος Καλαμάτας: Σε 5 σημεία εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής

Δήμος Καλαμάτας: Σε 5 σημεία εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής

Σε 5 σημεία των ακτών της Καλαμάτας πρόκειται να παραχωρηθεί δικαίωμα χρήσης αιγιαλού για εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, για το φετινό καλοκαίρι και για 3 χρόνια συνολικά, μέχρι το τέλος του 2022.

Την απόφαση αυτή πήρε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη την περασμένη Τετάρτη.
Οι θέσεις αυτές είναι: 1) Ανατολική Παραλία, 30 μέτρα πλησίον του καταστήματος “Seaside”. 2) Ανατολική Παραλία, έναντι χειμάρρου Κερεζένια. 3) Ανατολική Παραλία, 30 μέτρα ανατολικά του ξενοδοχείου “Elite”. 4) Ανατολική Παραλία, 50 μέτρα δυτικά του ξενοδοχείου “Φιλοξένια”. 5) Αλμυρός Βέργας (μπροστά από το δημοτικό πάρκο).
Οι θέσεις αυτές είχαν εκμισθωθεί και το περσινό καλοκαίρι, σύμφωνα με την ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας.
Κατά τη συζήτηση του θέματος υπήρξαν επιφυλάξεις και ενστάσεις από παρατάξεις της αντιπολίτευσης, καθώς το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται αύξηση των χώρων για ομπρέλες και ξαπλώστρες, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο ελεύθερος δημόσιος χώρος στον αιγιαλό, που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι λουόμενοι για να κάνουν το μπάνιο τους.
Οι ενστάσεις αφορούσαν κυρίως το σημείο κοντά στο “Φιλοξένια”, όπου υπάρχει το μηχάνημα Seatrak για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ και είναι χώρος προσγείωσης των ανεμοπτεριστών (αλεξίπτωτο πλαγιάς - παραπέντε).
Την εισήγηση καταψήφισαν οι παρατάξεις “Πρότυπος Δήμος” του Βασίλη Τζαμουράνη και η “Λαϊκή Συσπείρωση” με επικεφαλής τον Δημήτρη Οικονομάκο, ενώ λευκό ψήφισαν οι παρατάξεις “Καλαμάτα Μπροστά” του Βασίλη Κοσμόπουλου και “Καλαμάτα Ξεκινάμε” της Μαρίας Οικονομάκου.
Γ.Σ.