Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 10:49

Προσφυγή για τον ορισμό αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας στο Δήμο Καλαμάτας

Προσφυγή για τον ορισμό αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας στο Δήμο Καλαμάτας

 

 

Να ασκηθεί προσφυγή στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του νόμου 3463/2006, κατά της απόφασης του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νίκου Παπαθεοδώρου, με την οποία ακυρώθηκε η απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου για τον ορισμό της διευθύντριας Προγραμματισμού Παναγιώτας Κουράκλη ως αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας του δήμου, αποφάσισε χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Λευκό για την άσκηση προσφυγής ψήφισαν οι επικεφαλής των παρατάξεων “Καλαμάτα Μπροστά” Βασίλης Κοσμόπουλος και “Πρότυπος Δήμος” Βασίλης Τζαμουράνης και ο σύμβουλος της παράταξης Μαρίας Οικονομάκου Γιάννης Ζαφειρόπουλος.

Ο Β. Κοσμόπουλος δήλωσε υπέρμαχος της απόλυτης νομιμότητας, “ό,τι επιτάσσει ο νόμος” και αναγνώρισε το δικαίωμα του δημάρχου για προσφυγή.

Ο Β. Τζαμουράνης δήλωσε ότι διατηρεί πολλές επιφυλάξεις για την τύχη της απόφασης της προσφυγής.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας είπε ότι “η προσφυγή είναι το τελευταίο μέτρο” και βεβαίωσε πως η δημοτική αρχή θα εφαρμόσει ό,τι αποφασίσει η Επιτροπή του άρθρου 152.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης είχε αποδεχθεί την ̟προσφυγή της διευθύντριας Πολεοδομίας Σταυρούλας Αγρίου, καθώς αυτή έχει ασκήσει για περισσότερο χρόνο καθήκοντα προϊσταμένης. Για τον ίδιο λόγο ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης είχε απορρίψει την προσφυγή της διευθύντριας Οικονομικών Γεωργίας Ηλιοπούλου.

Υπέρ της άσκησης προσφυγής είχε γνωμοδοτήσει, εμμέσως πλην σαφώς, ο νομικός σύμβουλος του δήμου Χαράλαμπος Δημητρόπουλος, αναφέροντας ότι η απόφαση του συντονιστή δεν είναι ορθή για δύο λόγους.