Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 10:49

Προσφυγή για τον ορισμό αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

 

Να ασκηθεί προσφυγή στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του νόμου 3463/2006, κατά της απόφασης του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νίκου Παπαθεοδώρου, με την οποία ακυρώθηκε η απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου για τον ορισμό της διευθύντριας Προγραμματισμού Παναγιώτας Κουράκλη ως αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας του δήμου, αποφάσισε χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Λευκό για την άσκηση προσφυγής ψήφισαν οι επικεφαλής των παρατάξεων “Καλαμάτα Μπροστά” Βασίλης Κοσμόπουλος και “Πρότυπος Δήμος” Βασίλης Τζαμουράνης και ο σύμβουλος της παράταξης Μαρίας Οικονομάκου Γιάννης Ζαφειρόπουλος.

Ο Β. Κοσμόπουλος δήλωσε υπέρμαχος της απόλυτης νομιμότητας, “ό,τι επιτάσσει ο νόμος” και αναγνώρισε το δικαίωμα του δημάρχου για προσφυγή.

Ο Β. Τζαμουράνης δήλωσε ότι διατηρεί πολλές επιφυλάξεις για την τύχη της απόφασης της προσφυγής.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας είπε ότι “η προσφυγή είναι το τελευταίο μέτρο” και βεβαίωσε πως η δημοτική αρχή θα εφαρμόσει ό,τι αποφασίσει η Επιτροπή του άρθρου 152.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης είχε αποδεχθεί την ̟προσφυγή της διευθύντριας Πολεοδομίας Σταυρούλας Αγρίου, καθώς αυτή έχει ασκήσει για περισσότερο χρόνο καθήκοντα προϊσταμένης. Για τον ίδιο λόγο ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης είχε απορρίψει την προσφυγή της διευθύντριας Οικονομικών Γεωργίας Ηλιοπούλου.

Υπέρ της άσκησης προσφυγής είχε γνωμοδοτήσει, εμμέσως πλην σαφώς, ο νομικός σύμβουλος του δήμου Χαράλαμπος Δημητρόπουλος, αναφέροντας ότι η απόφαση του συντονιστή δεν είναι ορθή για δύο λόγους.