Σάββατο, 30 Μαϊος 2020 09:28

Μεσσηνία: Με drone η μάχη κατά των κουνουπιών στο Διβάρι

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Με drone η μάχη κατά των κουνουπιών στο Διβάρι

Και με drone πραγματοποιείται η καταπολέμηση των κουνουπιών στη Μεσσηνία, όπως έγινε χθες στο Διβάρι της Γιάλοβας.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Πύλου - Νέστορος ενημέρωσε ότι ξεκίνησε η αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών, με εντατικοποιημένες δράσεις, συμπεριλαμβανομένου και του από αέρος ψεκασμού με χρήση τηλεχειριζόμενων drone. Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής σε περιοχές του αστικού συστήματος δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, για την τριετία 2018-2019-2020, και υλοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται βάσει προγράμματος σε όλο το δήμο. Ο κάθε πολίτης μπορεί να ανατρέξει στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου θα βρει αναρτημένο το σχετικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα.
Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος αντιμετώπισης στο πλαίσιο του οποίου τα ειδικά συνεργεία χρησιμοποιούν τηλεχειριζόμενα αεροπλανάκια (drone) με τη δυνατότητα να ψεκάζουν ακόμα και σε δύσβατες περιοχές, ώστε να αντιμετωπιστεί ευρύτερα το πρόβλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί έκταση έως και 20 στρεμμάτων, δεδομένων των καλών καιρικών συνθηκών.
“Είμαστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των κουνουπιών στην περιοχή μας” δήλωσε ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, τονίζοντας ότι συνεχίζεται η προσπάθεια από τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να εξαλειφθούν όλες οι πιθανές εστίες ανάπτυξης των κουνουπιών και να προληφθεί με αυτό τον τρόπο η εμφάνιση εντομομεταδιδόμενων ασθενειών.
Στον χθεσινό ψεκασμό με drone στην περιοχή της λιμνοθάλασσας στο Διβάρι της Γιάλοβας παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, οι αντιδήμαρχοι Θεόδωρος Βουγιούκας και Αναστάσιος Χρονόπουλος, ο σύμβουλος της Κοινότητας Πύλου Γιώργος Γιαννούτσος και ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Διαμαντόπουλος.


NEWSLETTER