Σάββατο, 30 Μαϊος 2020 11:44

Καλαμάτα: Βασιλόπουλος με Θεοδωρικάκο για έργα στο “Αντώνης Τρίτσης” (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Βασιλόπουλος με Θεοδωρικάκο για έργα στο “Αντώνης Τρίτσης” (βίντεο)

Για τα έργα που θα περάσουν από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” στο “Αντώνης Τρίτσης” συζήτησε με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, την Πέμπτη στην Αθήνα, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Σε χθεσινή του δήλωση ο δήμαρχος παρατήρησε ότι δεν κινδυνεύουν τα έργα που έχουν δρομολογηθεί κι έχουν χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ωστόσο, στάθηκε στην ανέγερση του νέου κτηρίου του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου (απέναντι από την Τέντα), την αξιοποίηση του διώροφου κτηρίου της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας (δίπλα στο ΔΗΠΕΘΕΚ) και το διαδημοτικό κυνοκομείο, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι δεν θα έχουν πρόβλημα κατά τη μετάβαση στο “Αντώνης Τρίτσης”.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, κατά τη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση του δημάρχου προς τον υπουργό για την υφιστάμενη κατάσταση στο δήμο, με ιδιαίτερες αναφορές στα μέτρα που ελήφθησαν κατά την υγειονομική κρίση, αλλά και στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της επανεκκίνησης της αγοράς μετά τα περιοριστικά μέτρα.
Ο υπουργός ενημέρωσε τον δήμαρχο για το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και τις προσκλήσεις που έρχονται, για τις σημαντικές δυνατότητες εκτέλεσης έργων με διασφαλισμένους πόρους, καθώς και για σειρά άλλων ζητημάτων που άπτονται της λειτουργία των Δήμων, με έμφαση να δίνεται -μεταξύ άλλων- στην ανάγκη ψηφιακού μετασχηματισμού των ΟΤΑ

 

ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ Γ.Γ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Ο δήμαρχος Καλαμάτας συναντήθηκε την Πέμπτη στην Αθήνα, και με τον γ.γ. Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλη Σταυριανουδάκη.
Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με την ενημέρωση του δήμου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν ενταγμένα και υπό ένταξη έργα του δήμου, καθώς και ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των ΟΤΑ.


NEWSLETTER