Σάββατο, 30 Μαϊος 2020 18:10

Διαβούλευση για τον δημόσιο χώρο πραγματοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Διαβούλευση για τον δημόσιο χώρο πραγματοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας, ενεργοποιώντας πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων.

Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, ο δήμος κάνει λόγο για προσαρμογή της πόλης στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις του Covid-19 και σε άμεσες πολεοδομικές επεμβάσεις, στο πλαίσιο αναβάθμισης του δημόσιου χώρου.
Επισημαίνει ότι αναμένει τις προτάσεις των δημοτών για: Τα σημεία που απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός (παγκάκια, καρέκλες κήπου, καλαθάκια απορριμμάτων, υπαίθρια όργανα γυμναστικής). Τη δυνατότητα πεζοδρόμησης ή μονοδρόμησης περιοχών και την επέκταση του δικτύου ποδηλατόδρομων. Τις πολιτικές ενίσχυσης του ποδηλάτου και τα κοινόχρηστα ποδήλατα.
Στόχοι των επεμβάσεων είναι: Κοινωνική απόσταση, φυσική άθληση, επικοινωνία, αναψυχή στον δημόσιο χώρο. Προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης. Νέες ευκαιρίες για μετακινούμενους και επιχειρήσεις. Νέα ποιότητα στην αστική κινητικότητα. Ανετες, πράσινες και ασφαλείς μετακινήσεις. Τόνωση αγοράς (εμπόριο - τουρισμός). Νέα σύγχρονη εικόνα της πόλης.
Οι επεμβάσεις εντάσσονται στη νέα πολιτική αναβάθμισης του δημόσιου χώρου στην Καλαμάτα και στην ανάκτηση του δημόσιου χώρου από τα ΙΧ. Σκοπός είναι η διασφάλιση σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους, στα άτομα τρίτης ηλικίας, στα άτομα με αναπηρία, στα ευάλωτα άτομα, στα παιδιά, στους νέους, αλλά και στους επισκέπτες της πόλης μας, της πρόσβασης και της άνετης παραμονής, με όρους και προϋποθέσεις που θα εμπεδώνουν το αίσθημα ασφάλειας.