Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 09:58

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την

 

 

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζονται οι κόντρες στο Δήμο Τριφυλίας, με τον πρώην δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα να απαντά στη δήλωση του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη για την μη συγκρότηση απαρτίας στην τελευταία διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Κατσίβελας αναφέρει ότι ο δήμαρχος έχει εθισμό να ευτελίζει, να προσβάλει, να λασπολογεί και να συκοφαντεί ανθρώπους που κομίζουν και πιστεύουν κάτι άλλο από αυτόν. Ενώ σε άλλο σημείο τονίζει: «Ο δήμος μετατράπηκε σε ΙΕΕΚ εκπαιδεύσεως ασχέτων δημοτικών συμβούλων, αντιδημάρχων που δεν ξέρουν ούτε την τύφλα τους και επικίνδυνων για την ανεπάρκειά τους «ειδικών» συμβούλων». Και καταλήγει λέγοντας: «Δεν ξέρω αν τα καλύτερα έρχονται, ξέρω όμως ότι εσείς φεύγετε».

Αναλυτικά ο κ. Κατσίβελας αναφέρει: «Ο κ. Λεβεντάκης έχει εθισμό, εθισμό στο να υβρίζει, να ευτελίζει και να προσβάλει τους ανθρώπους. Να λασπολογεί και να συκοφαντεί ανθρώπους που κομίζουν και πιστεύουν κάτι άλλο από αυτόν. Κυρίως όμως έχει εθισμό να μην αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του και των λαθών του ή ακόμα-ακόμα και της ανεπάρκειάς του. Και κλαψουρίζει σαν άμωμος μωρή παρθένος για τα παθήματά του, που όλως τυχαία του φταίνε οι… άλλοι!

Ο κ. Λεβεντάκης μεθυσμένος από τη νίκη του, την επομένη αμέσως ημέρα άρχισε μια σειρά μηνύσεων εναντίον της προηγουμένης δημοτικής αρχής, με στόχο να σπιλώσει ανθρώπους, κυρίως όμως με στόχο να πετάξει τη δημοτική αρχή στα βράχια, καταστρέφοντας τον τόπο με το να μείνουν τα απορρίμματα στο δρόμο ή δημιουργώντας θέματα για την καταλληλότητα του νερού όπως πολύ καλά όλοι θυμούνται. Επίσης με τη συνοδεία κάμερας περιδιαβαίνοντας τα γραφεία των υπαλλήλων, τους απειλούσε και τους προέτρεπε να αφήσουν τα μολύβια κάτω και να σαμποτάρουν την απερχόμενη δημοτική αρχή με την απειλή των ελέγχων. Ομως τα πράγματα εις αντίστασιν των επιθυμιών του και των στόχων ολοκληρώθηκαν χωρίς μεγάλα προβλήματα. Εμειναν βεβαίως και υλοποιήθηκαν οι απειλές περί κατασπαράξεως κάποιων υπαλλήλων που ο ίδιος έκκρινε ανίκανους.

Εγινε σαφές ότι δεν ήθελε και απέκλεισε με τη συμπεριφορά του κάθε περιθώριο συναίνεσης. Πόσο μάλλον όταν μεσολάβησαν όλες οι άθλιες κατηγορίες προς το πρόσωπό μου, που σαν οχετός εκτόξευε άλογα. Και δημιούργησε μια ομάδα διοικήσεως με αιρετούς, με  παρατάξεις πρόθυμες και ειδικούς συνεργάτες για να υλοποιήσει το έργο του. Και έκανε τις επιλογές του. Αλλά εδώ αρχίζει η τραγωδία.

Ο δήμος μετατράπηκε σε ΙΕΕΚ εκπαιδεύσεως ασχέτων δημοτικών συμβούλων, αντιδημάρχων που δεν ξέρουν ούτε την τύφλα τους και επικίνδυνων για την ανεπάρκειά τους «ειδικών» συμβούλων, που με τα έργα τους, τις ολιγωρίες τους, τις αποφάσεις τους, τις επιλογές τους κατάφεραν το ακατόρθωτο. Να ρίξουν μια σειρά από έργα έτοιμα και ώριμα στα βράχια, όπως την ανάπλαση του Καλού Νερού, την ανάπλαση της Πάνω Πόλης της Κυπαρισσίας και το ταρτάν του Σταδίου Φιλιατρών κ.λπ. Και δεν ανέλαβε κανείς τους την ευθύνη, κανείς . Μόνο κλαψουρίζοντας δεξιά και αριστερά παραμυθιάζονται ότι τους φταίμε οι άλλοι ή τα λένε παραλογιζόμενοι «ότι αυτά είναι τα έργα του Κατσίβελα» (sic). Αλλά εγώ συμπληρώνω, χωρίς όμως τον Κατσίβελα. Την πλήρωσαν βέβαια οι δύσμοιροι υπάλληλοι του δήμου.

Ο κ. Λεβεντάκης βρήκε πρόθυμο συνεργάτη και συνεργό τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος έφτασε να χειραγωγεί ακόμα και τις αποφάσεις του Δ.Σ. όπως έγινε με την απόφαση που «απέσυρε» -διέγραψε- «περί εντολής του Δ.Σ. στον δήμαρχο να υπογράφει τα εντέλλεστε» αλλά και ότι μαζί κατέστησαν το Δημοτικό Συμβούλιο μια βιομηχανία παραγωγής αποφάσεων περί τεχνικών συμβούλων και αναθέσεων, που αναμφίβολα χρειάζονται έλεγχο νομιμότητας και θα ελεγχθούν. Που η αλαζονεία και ο αυταρχισμός τους, τους οδήγησαν να καταπατήσουν κάθε έννοια δημοκρατίας, ελεύθερης βούλησης και έκφρασης σεβασμού, αξιοπρέπειας, ελευθερίας, υποστηρίζοντας ένα εξάμβλωμα που άρχισε να εγκαθίσταται.

Και τι έγινε χθες; Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι από διάφορες παρατάξεις ή και από μόνοι τους, διατηρώντας την αξιοπρέπειά τους και την ελευθερία της άποψής τους, αντιστάθηκαν στον τρόπο λειτουργίας του Δ.Σ. και στις επιλογές υποβάθμισης και χειραγώγησής του. Και ο κ. Λεβεντάκης, αφού έβαλε στον ανεμιστήρα όλο το απόθεμα λάσπης που είχε όλο το διάστημα της καραντίνας συσσωρεύσει, αποσιώπησε ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Οτι ούτε ο ίδιος, ούτε ο πρόεδρος του Δ.Σ., ούτε οι πρόθυμοι συνεταίροι του, ούτε κανείς δεν πήραν χαμπάρι την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του Δ.Σ. και περιχαρείς και θριαμβευτές ανέβασαν στη «Διαύγεια» απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τριφυλίας, που δεν έγινε ποτέ!!! Αυτό δεν το έχει ποτέ και πουθενά στον κόσμο ή μάλλον ίσως έχει γίνει στου Κιμ Γιονγκ Ουν τα μέρη!

Και περιμένατε να πάρουν χαμπάρι αυτοί αν χρειάζεται προσυμβατικός έλεγχος στο έργο της ανάπλασης της Πάνω Πόλης της Κυπαρισσίας, ή στο έργο κατασκευής ταρτάν στο Στάδιο των Φιλιατρών.

Ομως οδηγούν το πλέον αναπτυσσόμενο τμήμα του δήμου σε μια τραγωδία που θα κρατήσει πολύ. Απ’ ό,τι φαίνεται το μαγαζί όντως διανυκτερεύει, αλλά σταμάτησε να εφημερεύει.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι είναι ντροπή να κρύβεται ο κ. Λεβεντάκης πίσω από τα έργα που ετοίμασε, μελέτησε, εξασφάλισε χρηματοδότηση ή  ακόμα και δημοπράτησε η δική μας δημοτική αρχή ή πίσω από τα έργα της προηγούμενης περιφερειακής αρχής που τώρα εκτελούνται στο δήμο, όσα βεβαίως δεν ακύρωσε με την ανεπάρκειά του.

Δεν ξέρω αν τα καλύτερα έρχονται, ξέρω όμως ότι εσείς φεύγετε».