Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020 19:29

Δήμος Τριφυλίας: Συντήρηση αγροτικών δρόμων ζητεί ο Παρασκευόπουλος

Γράφτηκε από την
Δήμος Τριφυλίας: Συντήρηση αγροτικών δρόμων ζητεί ο Παρασκευόπουλος

«Επιτέλους να συντηρηθούν οι αγροτικοί μας δρόμοι», τονίζει σε παρέμβασή του ο δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας με την “Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία” Γιάννης Παρασκευόπουλος (Πηγαδούλιας).

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η αγροτική οδοποιία στο Δήμο Τριφυλίας είχε εγκαταλειφθεί. Ενα χρόνο μετά την εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής η εικόνα των αγροτικών δρόμων παραμένει κακή. Τα προβλήματα είναι έντονα σε όλα σχεδόν τα χωριά της ορεινής και ημιορεινής ζώνης. Αναφέρω για παράδειγμα Αετό, Αγαλιανή, Μουριατάδα, Βάλτα, Πυργάκι. Τα ίδια παρατηρούνται και σε περιοχές υψηλής παραγωγικότητας, όπως τα Φιλιατρά.
Οι δρόμοι στο σύνολό τους παραμένουν ασυντήρητοι και άκρως επικίνδυνοι, καθώς έχουν στενέψει από τα κλαριά και τα βάτα, για τους διερχόμενους αγρότες, κτηνοτρόφους και ιδιοκτήτες περιουσιών.
Πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στον Τύπο έχουμε θέσει το θέμα της συντήρησης και βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας. Η απάντηση του κ. δημάρχου ήταν πως τα μηχανήματα του δήμου θα δώσουν λύση. Δυστυχώς, δεν την έχουμε δει ακόμα. Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην αγροτική οδοποιία. Δεν πρέπει να απογοητεύουμε τους νέους αγρότες και κτηνοτρόφους, που έχουν μείνει στα χωριά μας και αγωνίζονται να ζήσουν. Πρέπει να διευκολύνουμε όσους έχουν περιουσίες να μπορούν να τις επισκέπτονται και να τις φροντίζουν και να μην αφήνουμε να υποβαθμίζεται η αξία των ιδιοκτησιών. Πρέπει να αποκατασταθεί η ασφάλεια των διερχομένων αυτοκινήτων και ανθρώπων. Οι αγροτικοί μας δρόμοι επιβάλλεται να είναι σε άριστη κατάσταση, ιδίως την καλοκαιρινή περίοδο, γιατί λειτουργούν και ως ζώνες πυρασφάλειας και προστασίας της φύσης. Πρέπει να αξιοποιηθούν οργανωμένα και όχι ρουσφετολογικά, σε συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων τα μηχανήματα του δήμου, να διατεθεί μέρος της ΣΑΤΑ που αναλογεί για τις ανάγκες των δημοτικών ενοτήτων και να αξιοποιηθεί και η εργολαβία του "Φιλόδημου". Θα πρέπει, επίσης, να έχουμε έναν αναλυτικό απολογισμό από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τις εργασίες που έγιναν σε κάθε χωριό και πόλη, με την περσινή μεγάλη εργολαβία των 300.000 ευρώ».


NEWSLETTER