Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 08:12

Βασιλόπουλος για Ιατροπούλου: "Πληρώθηκε ο εργολάβος, πρέπει να κινηθεί άμεσα, δεν υπάρχει δικαιολογία"

Γράφτηκε από την
Βασιλόπουλος για Ιατροπούλου: "Πληρώθηκε ο εργολάβος, πρέπει να κινηθεί άμεσα, δεν υπάρχει δικαιολογία"

 

 

Το θέμα του πολύπαθου έργου της ολοκλήρωσης της οδού Ιατροπούλου, στο κέντρο της Καλαμάτας, συζητήθηκε ιδιαίτερα για μια ακόμα φορά, στο Δημοτικό Συμβούλιο προχθές το βράδυ, στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”. Ανακοινώθηκε ότι, επιτέλους, ο εργολάβος πληρώθηκε και πως περιμένει τους κυβόλιθους που έχει παραγγείλει, ώστε να επανεκκινήσουν οι εργασίες.

“Πληρώθηκε ο εργολάβος χθες (σ.σ. την Τρίτη). Πρέπει να κινηθεί άμεσα, δεν υπάρχει δικαιολογία”, παρατήρησε ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, επικρίνοντας τον εργολάβο που σταμάτησε τις εργασίες.

Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Β. Τζαμουράνης, αφού έκανε λόγο για πολύπαθο έργο, είπε ότι μετά από 2 μήνες είναι περιορισμένη η πρόοδος του έργου και πως μέχρι την Τρίτη δεν είχε πληρωθεί ο εργολάβος. Ρώτησε ποιος έχει την ευθύνη και τι θα γίνει με μεγαλύτερα και δυσκολότερα έργα, αφού υπάρχει πρόβλημα μ’ ένα έργο 100 - 130 μέτρων και παρακάλεσε να έχει υπεύθυνη ενημέρωση.

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Μιχ. Αντωνόπουλος ρώτησε “γιατί έργα που έχουν μελετηθεί, έχουν προβλήματα; Τι, ποιος φταίει;” και αναφέρθηκε στο ανοιχτό θέατρο και την Ιατροπούλου.

Ο αντιδήμαρχος Ν. Μπασακίδης, μεταξύ άλλων, απάντησε ότι “έτσι γίνεται χρόνια στα δημόσια έργα” και έκανε λόγο για μελετητικές αβλεψίες, αδυναμία πρόβλεψης στο υπέδαφος, επιχειρησιακή ικανότητα του αναδόχου και ανέφερε πως έχει διαφοροποιηθεί το οικονομικό περιβάλλον. Υποστήριξε ότι “η μελέτη δεν μπορούσε να προβλέψει τι υπήρχε στο υπέδαφος”, επιβεβαίωσε την αύξηση φυσικού και οικονομικού αντικειμένου και το ότι έπρεπε να επισκευαστεί ο αγωγός ομβρίων και να αντικατασταθεί ο αγωγός ύδρευσης.

“Το έργο δεν ήταν επίστρωση με κυβόλιθους”, είπε ο αντιδήμαρχος, ανέφερε ότι “η αρχική προθεσμία ήταν 90 ημέρες και είναι πολύ λίγες οι προθεσμίες που δίνονται” κι έκανε λόγο για “ανάδοχο με επιχειρησιακή ικανότητα σε χαμηλά επίπεδα”.

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι “οι πληρωμές έγιναν χθες (σ.σ. την Τρίτη) το μεσημέρι, και οι 2 λογαριασμοί πληρώθηκαν και περιμένουμε να δουλέψει”.


NEWSLETTER