Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 19:24

Ο Μάκαρης για αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από την
Ο Μάκαρης για αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στη Μαραθόλακκα


Την ατελή αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στη Μαραθόλακκα και τους μεγάλους περιβαλλοντικούς κινδύνους που αυτή εγκυμονεί, επεσήμανε σε πρόσφατη παρέμβασή του ο Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου” στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Ο κ. Μάκαρης καλεί τη δημοτική αρχή “να ασκήσει πίεση προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για άμεση παρέμβαση χωρίς άλλη χρονοτριβή”.
Στην παρέμβασή του παρατηρεί ότι τα προβλήματα που είχαν διαπιστωθεί τον Ιούλιο του 2018, στην αυτοψία που είχαν πραγματοποιήσει οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος του Σώματος Επιθεώρησης Ν. Ελλάδας παρουσία του ΚΕΠΠΕ Π.Ε. Μεσσηνίας “δεν έχουν επιλυθεί -όπως διαπιστώθηκε και από την πρόσφατή μας επιτόπου επίσκεψη- και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ρύπανσης της ευρύτερης περιοχής”.
Υπενθυμίζει ότι στη συγκεκριμένη αυτοψία είχαν διαπιστωθεί τα ακόλουθα: “Στον αποκατεστημένο ΧΑΔΑ υπήρχε επικάλυψη από εδαφικό υλικό εκτός από κάποια σημεία που είχε αποκαλυφθεί η μεμβράνη στεγανοποίησης. Σε ένα τμήμα του αποκατεστημένου ΧΑΔΑ είχαν τοποθετηθεί σειράδια compost. Δεν παρατηρήθηκαν έργα διαχείρισης ομβρίων και περιμετρική τάφρος αντιπλημμυρικής προστασίας επενδεδυμένη με σκυρόδεμα, όπως απαιτείται σύμφωνα με την από 6/10/2014 εγκεκριμένη μελέτη αποκατάστασης και περιγράφονται σ’ αυτήν στο κεφάλαιο 7 «Εργα διαχείρισης ομβρίων»”.


NEWSLETTER