Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 17:46

Σύστημα πυρασφάλειας στη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από την

Σύστημα πυρασφάλειας -που έπρεπε να υπάρχει εδώ και χρόνια- πρόκειται να εγκαταστήσει ο Δήμος Καλαμάτας στη μονάδα προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα Ταϋγέτου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην αποψινή του συνεδρίαση στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” αναμένεται να εγκρίνει τη μελέτη για την εγκατάσταση του συγκεκριμένου συστήματος.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, οι εργασίες και τα μέσα πυρασφάλειας που θα εγκατασταθούν στο χώρο, ανταποκρίνονται σε όσα προβλέπονται στην εγκεκριμένη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας μελέτη πυρασφάλειας.

Ειδικότερα, προβλέπεται η δημιουργία μόνιμου υδροδοτικού πυροσβεστικού δικτύου και η εγκατάσταση εξοπλισμού πυρόσβεσης. Η εγκατάσταση των απαιτούμενων μέτρων πυροπροστασίας προβλέπεται στην απόφαση τροποποίησης των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα.

Το μόνιμο υδροδοτικό πυροσβεστικό δίκτυο θα αποτελείται από πυροσβεστικό συγκρότημα παροχής 45,6 κ.μ. την ώρα, μεταλλική δεξαμενή νερού 23,5 κ.μ., 9 πυροσβεστικές φωλιές, ένα διπλό υδροστόμιο ύδρευσης και τις σωληνώσεις του δικτύου. Επίσης, προβλέπεται η εγκατάσταση ενός πυροσβεστικού σταθμού και 11 τροχήλατων πυροσβεστήρων ξηρής σκόνης 25 κιλών.

Το σύνολο των εγκαταστάσεων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός 3 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο και η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 66.000 ευρώ.