Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 20:30

Θετική απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου για ανάπλαση Ανω Πόλης Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον

Θετική και επίσημα πλέον είναι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το έργο ανάπλασης της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας, λύνοντας έτσι τον γόρδιο δεσμό και ανοίγοντας το δρόμο για την ομαλή υλοποίηση και χρηματοδότησή του από το Πράσινο Ταμείο.

Η απόφαση του 6ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που συνεδρίασε προχθές, δημοσιεύθηκε χθες κάνοντας δεκτούς τους ισχυρισμούς του Δήμου Τριφυλίας στην ένσταση που είχε κάνει κατά της απόφασης της επιτρόπου Μεσσηνίας σε ό,τι έχει να κάνει με τον προσυμβατικό έλεγχο του έργου. Το Ελεγκτικό Συνέδριο δέχθηκε ότι δεν έγινε ο προσυμβατικός έλεγχος λόγω συγγνωστής πλάνης, εξαιτίας της πολυπλοκότητας της νομοθεσίας, όπως και ότι δεν υπήρχε κάποιο συμφέρον από την πλευρά του δήμου. Ετσι η σύμβαση του έργου νομιμοποιείται και μπορεί να συνεχιστεί κανονικά, όπως έχει δημοπρατηθεί και χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο.

Ολα δείχνουν ότι πλέον η ολοκλήρωση της ανάπλασης θα γίνει χωρίς άλλα προβλήματα. Οι εργασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τόσο από την ανάδοχο εταιρεία όσο και από τον ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.

Κ.Μπ.