Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020 14:55

Ξυλοφάγα έντομα... έκοψαν τις μεγάλες λεύκες στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

Μπρoστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν οι εργαζόμενοι του συνεργείου, που αντικαθιστά το σύστημα υπάρδευσης στη κηπάρια της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας.

Κατά τις εργασίες στο κηπάριο, που βρίσκονται τα αγάλματα, διαπίστωσαν ότι οι δύο μεγάλες λεύκες είχαν προσβληθεί στη βάση τους από ξυλοφάγα έντομα, κάτι που φυσικά εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για πρόκληση ατυχήματος ανά πάσα στιγμή. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Μπάκα, κατόπιν συνεννόησης με την Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών, δόθηκε εντολή για κλάδεμα των δένδρων για την μερική άρση επικινδυνότητας και στην συνέχεια αφού προχωρήσουν οι απαραίτητες διοικητικές αποφάσεις (Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Δημοτικό Συμβούλιο) θα κοπούν από την βάση και θα αντικατασταθούν από κάποια άλλη σύνθεση.

Μιλώντας στην "Ε" ο κ. Μπάκας επεσήμανε, ότι "η κίνηση αυτή ήταν απαραίτητη για να αποφύγουμε τα χειρότερα", ενώ επεσήμανε ότι άμεσα θα ξεκινήσει έλεγχος μεγάλων δένδρων, που έχουν φυτευτεί πριν από δεκαετίες (οι εν λόγω λεύκες είναι από την δεκαετία του '70) για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αντίστοιχα φαινόμενα με ξυλοφάγα έντομα και σε άλλα δένδρα.