Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 23:10

Θα προχωρήσει η διαπλάτυνση πεζοδρομίων από "Φιλοξένια" έως "Φωτεινή"

Γράφτηκε από τον
Θα προχωρήσει η διαπλάτυνση πεζοδρομίων από "Φιλοξένια" έως "Φωτεινή"

Το θέμα της διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων, κυρίως του δυτικού, από το "Φιλοξένια" έως τη "Φωτεινή" που παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια, συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.

Μετά από ερώτηση του επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλη Τζαμουράνη για εργασίες που υλοποιούνται αυτές τις μέρες στο ανατολικό πεζοδρόμιο, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας είπε, για μια ακόμα φορά, ότι θα ολοκληρωθεί η παρέμβαση της διαπλάτυνσης που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και θα ανοίξουν όλα τα πεζοδρόμια στην περιοχή. Ανέφερε ότι μια ιδιοκτήτρια που διαφωνεί, κέρδισε τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, αλλά το ζήτημα δεν έχει τελειώσει. Βεβαίωσε ότι στην περιοχή έχει γίνει απαλλοτρίωση από το Ελληνικό Δημόσιο το 1964 κι ενημέρωσε πως οι εργασίες στο ανατολικό πεζοδρόμιο γίνονται από εργολαβία της Περιφέρειας, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης συμπλήρωσε ότι υπάρχει ΦΕΚ για την απαλλοτρίωση που αφορά στη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο δήμος επί Νίκα το 2017 είχε υλοποιήσει εργολαβία για την καθαίρεση περιφράξεων και μαντρότοιχων και την κατασκευή νέων περιφράξεων στα σωστά όρια, με διαπλάτυνση του δυτικού πεζοδρομίου στο πλάτος της απαλλοτριωμένης ζώνης.
Παρέμβαση που παρά τη διαδικασία της διοικητικής αποβολής που εφάρμοσε ο δήμος, δεν έχει ολοκληρωθεί.

Γ.Σ.


NEWSLETTER