Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 09:58

Ξεκίνησε ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

 

 

Από την 1η Ιουλίου ξεκίνησε το πιλοτικό σύστημα εφαρμογής ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη της Μεσσήνης, στο κέντρο της.

Η ελεγχόμενη στάθμευση εφαρμόζεται στην οδό Μπούκας (Δημάρχου Κούτσικα) μέχρι την οδό Κολοκοτρώνη, στην περίμετρο και στο πάρκινγκ της πλατείας. Η τιμή της κάρτας για τη στάθμευση είναι 50 λεπτά την ώρα και το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 3 ώρες.

Σε χθεσινές δηλώσεις του ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος παρατήρησε ότι η ελεγχόμενη είναι λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης και διέξοδος στους ντόπιους και τους επισκέπτες, για να βρίσκουν χώρους στάθμευσης και να μπορούν να επισκέπτονται τα καταστήματα της πόλης. Διευκρίνισε ότι δεν είναι εισπρακτικός ο χαρακτήρας του μέτρου, αλλά αναπτυξιακός και κάλεσε τους δημότες να στηρίξουν το μέτρο, για να στηρίξουν τους επισκέπτες της πόλης και των καταστημάτων.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι θα συσταθεί 3μελής επιτροπή, που θα παρακολουθεί τη λειτουργία του προγράμματος και θα εισηγείται βελτιώσεις και διορθώσεις. Επεσήμανε ότι “είναι προς το καλό της πόλης” και πληροφόρησε πως η Δημοτική Αστυνομία έχει 3 άτομα. Είπε ότι ο δήμος περιμένει ένα ακόμα άτομο από το Μάρτιο, που λόγω των κωλυμάτων της γραφειοκρατικής διαδικασίας θα έρθει τους επόμενους μήνες και σημείωσε πως ζητεί την έγκριση της πρόσληψης δημοτικών αστυνομικών από την κυβέρνηση.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Ρούτσης ενημέρωσε ότι η ελεγχόμενη στάθμευση ισχύει: Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο, 9 το πρωί - 2 το μεσημέρι και Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 9 - 2 και 5 το απόγευμα - 9 το βράδυ. Κυριακή και αργίες η στάθμευση είναι δωρεάν. Παρατήρησε ότι υπάρχουν 185 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης και 159 ελεύθερης (μπλε γραμμές) κι επεσήμανε πως την ελεγχόμενη τη ζητούσαν οι επαγγελματίες και ο Εμπορικός Σύλλογος και θα βοηθήσει στην επισκεψιμότητα των μαγαζιών.

Πληροφόρησε πως από σήμερα Παρασκευή ξεκινάει κανονικά η εφαρμογή της, μετά τις δύο πρώτες μέρες ενημέρωσης και είπε ότι “ανάλογα με το πώς θα περπατήσει, θα πάρουμε αποφάσεις για το μέλλον”.

Γ.Σ.