Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 23:05

Δήμος Καλαμάτας: Τοποθέτηση χαλύβδινων στηθαίων ασφαλείας στο οδικό δίκτυο

Γράφτηκε από την
Δήμος Καλαμάτας: Τοποθέτηση χαλύβδινων στηθαίων ασφαλείας στο οδικό δίκτυο

 

Ξεκίνησε η τοποθέτηση χαλύβδινων στηθαίων ασφαλείας στο οδικό δίκτυο του Δήμου Καλαμάτας, σύμφωνα με μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Οι εργασίες, σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο, αφορούν τοποθέτηση μονόπλευρων χαλύβδινων στηθαίων ασφαλείας στα τμήματα εκείνα των δρόμων που παρατηρούνται έντονες επικλίσεις, απότομες εναλλαγές κατεύθυνσης (καμπυλότητες) σε σημεία που η χάραξη των δρόμων βρίσκεται σε μικτή διατομή και η κατάντη παρειά τους εφάπτεται ή γειτνιάζει με γκρεμούς, σε γέφυρες και γενικά όπου υπάρχουν μεγάλες υψομετρικές διαφορές, κίνδυνος εκτροπής των οχημάτων που κινούνται στα όρια του οδοστρώματος, με πιθανή συνέπεια την πρόκληση σοβαρών ατυχημάτων.

Με βάση τη μελέτη θα γίνει, επίσης, συντήρηση των υφιστάμενων μεταλλικών στηθαίων που χρήζουν παρεμβάσεων αποκατάστασης.

Η τοποθέτηση αυτών, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, θα γίνει σε επιλεγμένα τμήματα δρόμων που χρήζουν παρεμβάσεων όπως: Στην είσοδο του οικισμού της Κοινότητας Σταματινού  πλησίον του ναού Αγίου Γεωργίου σε μήκος 100 μέτρων περίπου. Στην Κοινότητα Βέργας: Σε τμήμα δρόμου προσφάτως ασφαλτοστρωμένου προς παλιό χωριό - Αγιο Νικήτα επί του σημείου έντονης καμπυλότητας και πέραν αυτού σε μήκος περίπου 20 μέτρων. Εναντι κοιμητηρίου (οδός Ευαγγελιστρίας) σε τμήμα μήκους 25 μέτρων. Οδός 25ης Μαρτίου επί εφαπτόμενης πλευράς ρέματος μήκους 15 μέτρων. Στη συμβολή των οδών Νικηταρά και Μπούσκλι, σε μήκος 12 μέτρων.

Στην κεντρική οδό σύνδεσης της Καλαμάτας προς οικισμό Κουταλά σε επιλεγμένα τμήματα εκτιμώμενου μήκους 45 μέτρων. Στην προέκταση τοποθέτησης προστατευτικών μπαρών στην κεντρική οδό από Αλμυρό προς Μικρή Μαντίνεια περίπου 60 μέτρων. Στη κεντρική οδό σύνδεσης της Κοινότητας Βελανιδιάς στη θέση “Κοτρόνι” περίπου 40 μέτρων. Στην εθνική οδό Καλαμάτας - Τρίπολης (γέφυρα ρέματος Λαγκάδας Ασπροχώματος) 2 πλευρές συνολικά 24 μέτρα.


NEWSLETTER