Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 19:21

Καλαμάτα: Αξιοποίηση μέρους του στρατοπέδου ζήτησε ο Βασιλόπουλος

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Αξιοποίηση μέρους του στρατοπέδου ζήτησε ο Βασιλόπουλος

 

Συζήτηση για την αξιοποίηση μέρους του στρατοπέδου Καλαμάτας έκανε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, σε συνάντησή τους στο υπουργείο. Πληροφόρησε, μάλιστα, ότι ο υπουργός έδειξε θετική διάθεση, υπό προϋποθέσεις.

“Συζητήσαμε για την αξιοποίηση μέρους του στρατοπέδου χωρίς να επηρεάζει τη στρατιωτική λειτουργία του στρατοπέδου” είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: “Ο υπουργός ήταν θετικός, εφόσον καταθέσουμε μια τεχνικοοικονομική πρόταση που θα αποδεικνύει ότι είναι προς όφελος της πόλης, πολιτιστικά, τουριστικά, ό,τι εμείς επιλέξουμε. Θα στηρίξει την πρωτοβουλία μας και θα προτείνει στο ΤΕΘΑ να παραχωρηθεί χώρος στο Δήμο Καλαμάτας, όσος χρειαστεί”.

Επειδή το θέμα της αξιοποίησης του στρατοπέδου είναι πολύ σοβαρό και καθοριστικό για την Καλαμάτα και την ανάπτυξή της, ο δήμαρχος οφείλει να το φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ξεκινήσει τη διαβούλευση, ώστε να επιλεγούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για την αξιοποίηση ενός πολύ σημαντικού περιουσιακού στοιχείου της περιοχής. Και αφού ξεκαθαρίσουμε με την Πολιτεία, να διεκδικηθεί η αξιοποίηση όλου του χώρου και όχι ενός τμήματός του.

Γ.Σ.


NEWSLETTER