Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 09:23

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: “Διασύνδεση της Αρχαίας Μεσσήνης με τον αυτοκινητόδρομο μέσω ΒΙΠΕ Μελιγαλά ή Βαλύρας”

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: “Διασύνδεση της Αρχαίας Μεσσήνης με τον αυτοκινητόδρομο μέσω ΒΙΠΕ Μελιγαλά ή Βαλύρας”

 

Διασύνδεση του αυτοκινητοδρόμου του “Μορέα” με την Αρχαία Μεσσήνη, με κόμβο στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά που δεν υπάρχει, μέσω ή παραπλεύρως της Βαλύρας, ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης.

Με ομόφωνη απόφασή του, προχθές το απόγευμα, το Συμβούλιο υιοθέτησε σχετική πρόταση του Συμβουλίου της Κοινότητας Βαλύρας κι επανέφερε παρόμοια απόφαση - αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου το 2013.

Το θέμα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καλοφωλιάς. Εκανε λόγο για διαπλάτυνση της 7ης επαρχιακής οδού, για απόφαση του 2013 που συνεχίζουν να στηρίζουν και για υιοθέτηση της πρότασης του Συμβουλίου της Κοινότητας Βαλύρας.

Σε παρέμβασή του ο τέως αντιδήμαρχος και πρώην δήμαρχος Ιθώμης Κώστας Γεωργακόπουλος είπε ότι υπήρχε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για πρόταση σύνδεσης της Αρχαίας Μεσσήνης μέσω της 7ης επαρχιακής οδού με τον αυτοκινητόδρομο του “Μορέα”, με κόμβο στο Κατσαρού - ΒΙΠΕ Μελιγαλά μέσω Σκάλας και Βαλύρας

Ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος επιβεβαίωσε πως πρόκειται για σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο με έξοδο από το Κατσαρού και από κει προς Σκάλα και μέσα ή παραπλεύρως της Βαλύρας. Ανακοίνωσε, μάλιστα, τη διαβεβαίωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ότι θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια το έργο της διαπλάτυνσης γέφυρας στη Μαυροζούμαινα, στην είσοδο - έξοδο της Βαλύρας, το οποίο κατά τον δήμαρχο, ενισχύει την πρόταση.

Σε δήλωσή του χθες ο Γ. Αθανασόπουλος είπε ότι είναι έργο που θα τονώσει την τοπική οικονομία και δεν θα απομονώσει όλη αυτή την περιοχή.

Γ.Σ.