Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 11:30

Μεσσήνη: Με Κοτταρίδη συνεχίζουν οι 8 από τους 14 της παράταξης Τσώνη

Γράφτηκε από την
Μεσσήνη: Με Κοτταρίδη συνεχίζουν οι 8 από τους 14 της παράταξης Τσώνη

 

Ο σύμβουλος Νίκος Κοτταρίδης εξελέγη χθες το βράδυ επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, στη διαδικασία της παράταξης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο.

Ο Ν. Κοτταρίδης εξελέγη ομόφωνα και από τους 8 συμβούλους που παραμένουν στην παράταξη. Και αυτό γιατί μετά τον επικεφαλής - τέως δήμαρχο Γιώργο Τσώνη και τη Γεωργία Παναγοπούλου (δεν έχει πατήσει σε καμία συνεδρίαση του Δ.Σ.) που ανεξαρτητοποιήθηκαν, δήλωσαν πως θα ανεξαρτητοποιηθούν και δε μετείχαν στη διαδικασία οι σύμβουλοι Γιώργος Αθανασόπουλος, Γιώργος Γρουσουζάκος, Παναγιώτης Κανελλόπουλος και Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Σε ανακοίνωσή τους οι 8 σύμβουλοι σημειώνουν:

“Οι πρόσφατες απρόσμενες ανεξαρτητοποιήσεις από το συνδυασμό μας «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών» του δημοτικού συμβούλου και μέχρι πρότινος επικεφαλής του συνδυασμού μας, τέως δημάρχου Γεωργίου Τσώνη και της δημοτικής συμβούλου, τέως αντιδημάρχου και αναπληρώτριας δημάρχου Γεωργίας Παναγοπούλου, ήταν επόμενο να προκαλέσουν σημαντικές αναταράξεις και αλλαγές στον συνδυασμό μας. Ετσι ακολούθησαν, όπως μας ενημέρωσαν οι ίδιοι, οι ανεξαρτητοποιήσεις 4 δημοτικών συμβούλων που είχαν εκλεγεί με το συνδυασμό μας.

Υστερα απ’ αυτά θα μπορούσαμε και εμείς ακολουθώντας την ίδια λογική, να ανεξαρτητοποιηθούμε, να διαλύσουμε το συνδυασμό μας και να τραβήξει ο καθένας τον φαινομενικά εύκολο δρόμο του. Δρόμο χωρίς μέλλον και προοπτική. Δεν προτιμήσαμε όμως αυτή τη λύση. Αισθανόμαστε βαρύ το φορτίο που επωμιστήκαμε από την ώρα που οι συνδημότες μας με την ψήφο τους μας εξέλεξαν για να τους εκπροσωπήσουμε. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Η παράταξή μας τραυματίστηκε βαρύτατα από τις εξελίξεις αυτές. Ομως έχουμε υποχρέωση να σταθούμε στα πόδια μας και να ανταποκριθούμε στο ρόλο και τις ευθύνες μας, με ήθος και αξιοπρέπεια.

Η παράταξή μας ως δημοτική αρχή την προηγούμενη τετραετία δρομολόγησε πολλά και σημαντικά έργα, παρά τις όποιες αδυναμίες μας στην επικοινωνιακή διαχείριση, τις δυσλειτουργίες ή τις παραλείψεις μας. Η σημερινή δημοτική αρχή, κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας της, αδρανής και άτολμη διαχειρίζεται τη δημοτική πραγματικότητα με επικοινωνιακούς όρους και ρουσφετολογικές αντιλήψεις. Προσπαθεί να απαξιώσει το έργο μας, την ώρα που σε μεγάλο βαθμό το συνεχίζει παρουσιάζοντάς το σαν δικό της, και επειδή δεν έχει μέχρι τώρα ουσιαστικό αντίλογο οδηγείται σε υπέρμετρη αλαζονεία και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές. Εχουμε χρέος να μπούμε εμπόδιο σ’ αυτή την κατηφορική πορεία που θα έχει άμεσες επιπτώσεις για το μέλλον του δήμου μας. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις μέσα από τις νέες συνθήκες όπως διαμορφώθηκαν για να τιμήσουμε την ψήφο των συνδημοτών μας. Θα σταθούμε κριτικά απέναντι στη δημοτική αρχή, ελέγχοντάς την, όπως ορίζουν οι νόμοι του κράτους και ο Δημοτικός Κώδικας. Παράλληλα θα συμβάλουμε δημιουργικά στην επίλυση των προβλημάτων των συνδημοτών μας και με τις προτάσεις φιλοδοξούμε να ενισχύσουμε την όποια προσπάθεια βρίσκεται σε αναπτυξιακή και δημοκρατική κατεύθυνση.

Για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σ’ αυτό το ρόλο χρειάζεται ανασυγκρότηση των δυνάμεών μας. Αλλωστε αυτό προβλέπει και ο Δημοτικός Κώδικας. Το πρώτο βήμα σ’ αυτή την προσπάθεια είναι η εκλογή του νέου επικεφαλής της δημοτικής μας ομάδας. Ετσι στη σχετική συνεδρίαση που πραγματοποιήσαμε αποφασίσαμε ομόφωνα την εκλογή του Νίκου Κοτταρίδη στη θέση του επικεφαλής του συνδυασμού μας. Η μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, είτε από τη θέση του αντιδημάρχου, είτε από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοκρατική του συμπεριφορά, το ήθος του και η συναινετική του διάθεση, αποτελούν εχέγγυα για μια επιτυχημένη θητεία στο νέο του ρόλο. Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά θα τον ακολουθήσουμε με συνέπεια και ευθύνη, για να συμβάλουμε σε μια δημοκρατική, δημιουργική και αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Μεσσήνης”.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Βουτιέρος, Χρήστος Καρύδης, Νίκος Κοτταρίδης, Ντίνος Μπουρίκας, Νίκος Ξενογιάννης, Ανδρέας Τράκας, Κώστας Τσάμης, Τάσος Τσερπές.


NEWSLETTER