Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 13:20

Πράξεις αναλογισμού για διάνοιξη δρόμων στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Πράξεις αναλογισμού για διάνοιξη δρόμων στην Καλαμάτα

Πράξεις αναλογισμού για τη διάνοιξη δρόμων στην πόλη της Καλαμάτας που βρίσκονται εντός του σχεδίου πόλης που έχει εκπονηθεί και εγκριθεί με τις διατάξεις του Ν.Δ. του 1923, προωθεί ο Δήμος Καλαμάτας.

Μεθαύριο Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη στις 5 το απόγευμα, πρόκειται να εγκρίνει την επίσπευση από τον δήμο της σύνταξης πράξεων τακτοποιήσεων - προσκυρώσεων και αναλογισμών υποχρεώσεων, λόγω ρυμοτομίας για τα τμήματα των οδών: Σταδίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου (ανατολικά προς το γήπεδο του Μεσσηνιακού), Παλιγγενεσίας και Κορώνης (νότια προς τη Ναυαρίνου) και Θεμιστοκλέους (νότια προς τη Λυκούργου).
Στην εισήγηση αναφέρεται ότι “πρέπει να συνταχτούν οι συγκεκριμένες πράξεις, λόγω ρυμοτομίας, ώστε να αποκτηθούν και να περιέλθουν σε κοινή χρήση οι κοινόχρηστοι χώροι και να αξιοποιηθούν με ορθή εκμετάλλευση οι ιδιοκτησίες που εμπίπτουν στους δομήσιμους χώρους”.
Τα τμήματα των οδών αυτών περιλαμβάνονται στην από 12/7/20 σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου και του δικτύου πόλεων με διακριτικό τίτλο “Βιώσιμη Πόλη” για την πράξη “Τεχνική βοήθεια στην εκπόνηση μελετών του Δήμου Καλαμάτας”.
Να υπενθυμίσουμε ότι σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες των απαλλοτριώσεων για τη διάνοιξη τμημάτων των οδών Βουλγαροκτόνου (στην Παραλία) και Ψαρών (στο Πάρκο Σιδηροδρόμων) και πιο πίσω στην Κορώνης (Παραλία). Ανασταλτικός παράγοντας για τη διάνοιξη της Βουλγαροκτόνου αποτελεί το υψηλό κόστος των απαλλοτριώσεων που φθάνει τα 1,2 εκ. ευρώ.
Γ.Σ.


NEWSLETTER