Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 17:30

Ενταση και αποχωρήσεις Δριμή, Παρασκευόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Ενταση και αποχωρήσεις Δριμή, Παρασκευόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Με συζήτηση που διήρκεσε 3 ώρες για τις ενημερώσεις και τις απαντήσεις επί παντός θέματος και 20 λεπτά για να πάρουν αποφάσεις για 9 θέματα, πραγματοποιήθηκε η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, όπου για ακόμη μια φορά οι χρόνοι και η διαδικασία πήγαν περίπατο.

Από τη συνεδρίαση που γενικά κύλησε σε ήρεμο κλίμα, με μάσκες και κεκλεισμένων των θυρών, δεν έλειψαν και οι εντάσεις του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη και του προέδρου του Σώματος Χαράλαμπου Αυρηλιώνη με τον Δημήτρη Δριμή και τον Γιάννη Παρασκευόπουλο -σύμβουλοι και οι δύο στην ίδια παράταξη.

Η αρχή της κόντρας τους ξεκίνησε με την εισαγωγή θεμάτων εκτός ημερησίας διάταξης. Ο κ. Δριμής τόνισε πως είναι απαράδεκτο σε κάθε συμβούλιο να έρχονται εκτός ημερησίας τόσα θέματα και απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο είπε ότι είναι ανεπαρκείς στο να προετοιμάσουν τα θέματα. “Να προσέχετε πώς μιλάτε” απάντησε σε έντονο ύφος ο δήμαρχος και συμπλήρωσε πως για το ποιος έχει έρθει ανεπαρκής το έχει κρίνει η κοινωνία.

Ωστόσο η μεγάλη ένταση προκλήθηκε αρκετή ώρα αργότερα όταν αποχώρησε τόσο ο κ. Δριμής όσο και ο κ. Παρασκευόπουλος. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ο κ. Δριμής χαρακτήρισε παράνομη την κατάτμηση που γίνεται για την προμήθεια κάδων, με τον κ. Λεβεντάκη να απαντά πως αν ξαναπεί ότι είναι παράνομη θα τον πάει κατηγορούμενο. “Αυτή είναι η γνώμη μου” συνέχισε ο κ. Δριμής, με τον δήμαρχο να του απαντά να κρατήσει τη γνώμη του για το σπίτι του. Του εξαπέλυσε μάλιστα επίθεση και για την περίοδο της δημαρχίας του σε σχέση με τη διαχείριση της χωματερής στο Κοπανάκι, λέγοντας ότι κουβάλαγαν εκεί σκουπίδια από αλλού. Οταν ο κ. Δριμής αποχωρούσε από την αίθουσα, του είπε πως αν φύγει, την επόμενη φορά δεν θα μπει στην αίθουσα. Η ένταση γενικεύτηκε και με τον πρόεδρο του Σώματος και στη συνέχεια με τον σύμβουλο από την παράταξη του κ. Δριμή, τον Γιάννη Παρασκευόπουλο, που και αυτός αποχώρησε.

Επίθεση όμως εξαπέλυσε ο δήμαρχος και στον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Μερκούρη, ο οποίος απουσίαζε από τη συνεδρίαση, καταλογίζοντας ότι έχει επικοινωνήσει με εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη για να κάνει ένσταση για τον διαγωνισμό της οδοσήμανσης.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την προμήθεια των κάδων που ο δήμος θα προχωρήσει σε αναθέσεις ανά δημοτική ενότητα, ο κ. Λεβεντάκης τόνισε ότι ο δήμος θα πάρει 700 κάδους με τιμή χαμηλότερη από αυτήν του διαγωνισμού που έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή, με ίδιους κάδους και ίδια ποιότητα -μάλιστα παρουσίασε και τα έγγραφα του προηγούμενου διαγωνισμού, αλλά και την προσφορά που έχει λάβει τώρα ο δήμος από την εταιρεία.

Στη συνέχεια ο κ. Λεβεντάκης απάντησε σε σχετικά ερωτήματα του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Κατσούλα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, την απόθεση σκουπιδιών στον όρχο Γαργαλιάνων, τις ελλείψεις νερού, τα αδέσποτα και την αγροτική οδοποιία. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα σκουπίδια τόνισε πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια να βελτιωθεί η εικόνα, ότι ο δήμος θα πάρει κάδους αλλά και οχήματα, ενώ η κατάσταση που παρέλαβαν δεν ήταν η καλύτερη. Οσον αφορά τα σκουπίδια στον όρχο, είπε: “Θα δούμε ποιος το έκανε και θα δείτε τι συνέπειες θα έχει”. Από εκεί και πέρα τόνισε πως δεν μπορεί να πετάνε σκουπίδια παντού γύρω από τους κάδους στην εθνική οδό και ενημέρωσε πως θα βάλει μέχρι και κάμερες για να δουν ποιοι τα πετάνε.

Επίσης ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες για την ύδρευση, παρά τα προβλήματα που βρήκαν, τα οποία και προσπαθούν να διορθώσουν, όπως και για τα επιπλέον προβλήματα της φετινής λειψυδρίας, ενώ μίλησε και για οφειλές πολλών ετών σε ύδρευση που κανένας δεν είχε ασχοληθεί να τις εισπράξει. Οσον αφορά τα αδέσποτα, ανέφερε ότι ο δήμος φροντίζει μέσα από φιλοζωικές και ιδιώτες να τα προμηθεύει με τροφές, ενώ σχετικά με την αγροτική οδοποιία σημείωσε ότι το γκρέιντερ ήταν εκεί για 2,5 μήνες και θα ξαναπάει στη συνέχεια.

 

Κ.Μπ.