Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 19:12

Μήνυση για προσωρινή παραλαβή του έργου ανάπλασης Ανω Πόλης Κυπαρισσίας

Μήνυση για προσωρινή παραλαβή του έργου ανάπλασης Ανω Πόλης Κυπαρισσίας

Μήνυση για παράβαση καθήκοντος έχει υποβληθεί από τον εργολάβο Λεωνίδα Σιώρη προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους Τριφυλίας, που ψήφισαν ναι στην προσωρινή παραλαβή του έργου ανάπλασης της Ανω Πόλης και τη χρήση του για τραπεζοκαθίσματα.

Αυτό αποκαλύφθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου, όταν ο δημοτικός σύμβουλος Ευστάθιος Ανδρινόπουλος τόνισε ότι ο δήμος θα πρέπει να παρέχει νομική κάλυψη στους συμβούλους. Ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης απάντησε πως θα υπάρξει νομική κάλυψη, σημειώνοντας ότι ετοιμάζεται υπόμνημα που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι σύμβουλοι που θα κληθούν στην ανακριτική διαδικασία. Από εκεί και πέρα ανέφερε ότι ο δήμος θα απαντήσει με αγωγή και μήνυση ζητώντας αποζημίωση 150.000 ευρώ -τα οποία θα πάνε στο ΚΑΦΚΑ- όπως και συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων, για προσβολή της προσωπικότητάς τους.

Μιλώντας για αυτό το θέμα η αντιδήμαρχος Χάιδω Παναγιωτοπούλου τόνισε πως έχει υποβληθεί μήνυση που βρίσκεται στη διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης. Οπως ανέφερε, στην παρούσα φάση θα ετοιμαστεί ένα κοινό υπόμνημα σε συνεργασία με τους δικηγόρους του δήμου, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι σύμβουλοι αφού λάβουν γνώση, ενώ στη συνέχεια θα υπάρχει και η όποια νομική κάλυψη χρειαστεί από το δήμο.

Κ.Μπ.