Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 20:30

Χωρίς νερό τις βραδινές ώρες η Τριφυλία για να γεμίζουν οι δεξαμενές

Γράφτηκε από την
Χωρίς νερό τις βραδινές ώρες η Τριφυλία για να γεμίζουν οι δεξαμενές

 

Νερό με το σταγονόμετρο θα έχουν το επόμενο διάστημα οι μεγάλες πόλεις της Τριφυλίας, καθώς τις νυχτερινές ώρες θα γίνεται διακοπή στην υδροδότηση προκειμένου να γεμίζουν οι δεξαμενές.

Η αρχή έγινε από την Τετάρτη το βράδυ, μετά από σχετική ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, η οποία ανέφερε: «Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ανομβρίας και μεγάλης κατανάλωσης σε όλο το Δήμο Τριφυλίας θα πρέπει να γίνονται διακοπές στην υδροδότηση των πόλεων τις νυκτερινές ώρες ώστε να μπορούν να γεμίζουν οι δεξαμενές. Θα υπάρχει ανακοίνωση από τη ΔΕΥΑΤ για ώρες και ημέρες που θα υπάρχουν διακοπές όταν και όπου χρειαστεί. Ζητάμε από όλους τους καταναλωτές την κατανόησή τους και παρακαλούμε να μη γίνεται σπατάλη του νερού για οποιονδήποτε άλλο λόγο πλην της οικιακής χρήσης».

Η ανομβρία φαίνεται ότι έχει πλήξει καίρια τις πηγές που τροφοδοτούν τις μεγάλες πόλεις. Χαρακτηριστικά από τη ΔΕΥΑΤ μας τόνισαν ότι η μείωση της παροχής νερού από τις πηγές, που είναι και κύριος τροφοδότης των πόλεων, φτάνει το 70%, με αποτέλεσμα οι γεωτρήσεις να μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν. Η μεγαλύτερη μείωση στην παροχή νερού καταγράφεται στην πηγή της Πλάτης που τροφοδοτεί τα Φιλιατρά, ακολουθεί με μεγάλη μείωση η πηγή στο Κεφαλάρι Βρυσών που τροφοδοτεί την Κυπαρισσία, ενώ μικρότερη είναι η μείωση του νερού στο Αλικοντούζι που τροφοδοτεί τους Γαργαλιάνους και χωριά της περιοχής.

Από ό,τι φαίνεται όμως δεν είναι μόνο η λειψυδρία το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους και ιδιαίτερα των Φιλιατρών, αλλά και οι συχνές βλάβες στο δίκτυο, καθώς το τελευταίο διάστημα υπάρχει πληθώρα ανακοινώσεων για διακοπές λόγω αποκατάστασης βλαβών.

Ολα αυτά έχουν δημιουργήσει έντονο κλίμα αγανάκτησης στους κατοίκους, εν μέσω καλοκαιριού αλλά και κορονοϊού. Καυστικά είναι τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κάνουν λόγο για πισωγυρίσματα σε εποχές που χρειάζονταν καζάνια στα σπίτια, αλλά και για έλλειψη προγραμματισμού, ώστε να έχουν λυθεί βασικά ζητήματα καθημερινότητας για τους πολίτες.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER