Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 17:40

Οι αποφάσεις της Οικονομική Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Ομόφωνα πάρθηκαν όλες οι αποφάσεις στην χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας.

Εκεί αποφασίστηκε τροποποίηση του προϋπολογισμού του δήμου σε ύψος 9.927 ευρώ που αφορά την ενίσχυση κωδικών για την προμήθεια καυσίμων στις ΔΕ Κυπαρισσίας, Αυλώνας, Αετού και Τριπύλης, όπως και την συμπληρωματική σύμβαση του έργου «Ανάπλαση πλατείας Αγίου Ανδρέα Φιλιατρών».

Αποφασίστηκε η μείωση των μισθωμάτων κατά 40% από τα ακίνητα του δήμου στη ΔΕ Αετού (τουριστικό περίπτερο «Ο Κεφαλόβρυσος») και στη ΔΕ Γαργαλιάνων (κατάστημα «Κληροδότημα Κοκκώνη») για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο. Έγινε τροποποίηση της συμπλήρωση προηγούμενης απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής ως προς τον τρόπο αποπληρωμής από τη ΔΕΥΑΤ προς το δήμο του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης. Η οικονομική ενίσχυση είναι ύψους 201.606 ευρώ και σύμφωνα με την τροποποίηση ορίστηκε ο λογαριασμός από όπου θα καταβάλλονται οι δόσεις, οι οποίες θα είναι 72 άτοκες και θα καταβάλλονται στις 20 κάθε μήνα ακόμη και αν δεν έχουν καταβληθεί οι ΚΑΠ. Πάντως από τη δημοτική σύμβουλο Σταματία Αλεξοπούλου παρατηρήθηκε πως με τόσες συμπληρώσεις και αλλαγές που έγιναν μάλλον θα έπρεπε να παρθεί νέα απόφαση.

Ακόμη, εγκρίθηκε η τριμηνιαία έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το β’ τρίμηνο του 2020, με την κ. Αλεξοπούλου να ρωτά ποια είναι τα ποσοστά εκτέλεσης του προϋπολογισμού ως προς τα έσοδα, τις επενδύσεις και τις πληρωμές, στοιχεία που εκείνη τη στιγμή δεν ήταν διαθέσιμα.

Εγινε ο καθορισμός των όρων της ανοικτής ηλεκτρονικής διαγωνιστικής διαδικασίας άνω των ορίων «Εργασίες συντήρησης οχημάτων, μηχανημάτων έργου του Δήμου Τριφυλίας» (ο προϋπολογισμός είναι 356.012 ευρώ, η πλατφόρμα για την κατάθεση προσφορών ανοίγει στις 20 Αυγούστου και κλείνει στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου). Για το θέμα αυτό η δημοτική σύμβουλος παρατήρησε με ποιο σκεπτικό πάει ο δήμος σε διαγωνισμό για όλα τα οχήματα και όλο το χρόνο, και τι θα γίνει αν προκύψουν ανάγκες μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος απάντησε ότι με την κατάθεση της μελέτης ο δήμος μπορεί να προχωρήσει σε μια απευθείας ανάθεση, ενώ για τα έκτακτα θα γίνει ό,τι και σήμερα με τις έκτακτες επισκευές.

Τέλος, εκτός ημερησίας διάταξης συζητήθηκε και έγινε ο καθορισμός των όρων για την δημοπρασία του λούνα παρκ στην Κυπαρισσία, η οποία θα γίνει στις 24 Αυγούστου στις 11 π.μ. με τιμή εκκίνησης τα 9.000 ευρώ. Ειπώθηκε δε πως με βάση τα νέα μέτρα και τις απαγορεύσεις η εμποροπανήγυρη στον Αγρίλη δεν θα γίνει.

 

Κ.Μπ.