Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020 17:20

Αντιδράσεις προκαλεί η παραίτηση Τσάλτα στην Κυπαρισσία

Αντιδράσεις προκαλεί η παραίτηση Τσάλτα στην Κυπαρισσία

Προσωπικούς λόγους επικαλέστηκε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Κυπαρισσίας Γιώργος Τσάλτας για την παραίτησή του, την οποία ανακοίνωσε με ανάρτηση στο Facebook.

Ωστόσο τα σχόλια που ακολούθησαν την ανακοίνωση αυτή, κυρίως από μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και μάλιστα από τον ίδιο συνδυασμό, δείχνουν ότι υπάρχει ζήτημα συνεργασίας με τη δημοτική αρχή, καθώς όπως φαίνεται οι προτάσεις τους δεν εισακούονται.
Χαρακτηριστικά η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου (και επόμενη πρόεδρος) Σόνια Τουρκολιά μιλά για όνειρα και προτάσεις που έκαναν για την πόλη αλλά σκόνταψαν σε κάποια συρτάρια, με αποτέλεσμα την πίκρα. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Η αποχώρησή σου Γιώργο από το Τοπικό Συμβούλιο αφήνει κενό μεγάλο πίσω σου! Σεβόμαστε τους λόγους που επικαλείσαι αλλά η απουσία σου και η δράση σου θα είναι ορατή για όλη την τετραετία. Σίγουρα όλα όσα ονειρευτήκαμε και οι προτάσεις που κάναμε για την πόλη μας σκόνταψαν σε κάποια συρτάρια και αυτό σου έφερε πίκρα ανείπωτη».
Εξίσου υπαινικτικό είναι και το σχόλιο του τοπικού συμβούλου Κώστα Παντελή που αναφέρει: «Οσο και να θες να μην εξωτερικεύσεις αυτό που σε οδήγησε σε αυτή σου την απόφαση, εγώ που το ζω από μέσα έχω να εκφράσω πως είδα έναν άνθρωπο ενεργητικό, δίκαιο και με πολλή διάθεση για την πόλη μας... ωστόσο σε καταλαβαίνω απόλυτα διότι δεν υπάρχει σύμπνοια συνεργασίας με κοινό όραμα για το τόπο. Η πιο πολύτιμη αρετή είναι ο αυτοσεβασμός και να φύγεις με το κεφάλι ψηλά!».
Ακόμη και ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Μπακούρος σχολιάζει την παραίτηση του κ. Τσάλτα αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Γιώργο σέβομαι την προσωπική σου απόφαση, θα με χαροποιούσε να την ανακαλέσεις και να παλέψεις για τις θέσεις σου. Στην πολιτική δεν τα παρατάμε με την πρώτη δυσκολία, παλεύουμε για να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε. Το σύντομο πέρασμά σου άφησε αποτύπωμα».
Σε ανάλογο κλίμα είναι και τα υπόλοιπα σχόλια πολιτών.

Κ.Μπ.