Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020 09:22

Καλαμάτα: Επιφυλάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για την “Ημέρα Προσφορών”

Γράφτηκε από τον

 

 

Επιφυλάξεις για την “Ημέρα Προσφορών” που οργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας μεθαύριο Σάββατο 29 Αυγούστου στην πόλη, εκφράστηκαν χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τηλεδιάσκεψη, από τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και συμβούλους της μειοψηφίας.

Οι επιφυλάξεις αφορούσαν την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και τον κίνδυνο διάδοσης του κορονοϊού.

Ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου” Μανώλης Μάκαρης ρώτησε αν “τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα με τη μισή Λευκή Νύχτα που οργανώνεται” και πρότεινε “να μην υπάρχει παράταση ωραρίου, αλλά 3ήμερο εκπτώσεων για να διαμοιραστεί ο κόσμος”.

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Μιχάλης Αντωνόπουλος είπε ότι “είναι οξύμωρο να επιτρέπουμε αγορές μέχρι τις 11 το βράδυ” και παρατήρησε πως “θα έρθει κόσμος από άλλες περιοχές. Θα είναι καλό για την οικονομία, αλλά για τους κανόνες προστασίας είναι παράτολμο να προχωρήσουμε σε τέτοια κίνηση”.

Ο σύμβουλος Γιώργος Σωφρονάς είπε ότι “ο δήμος έδωσε ένα κακό παράδειγμα, χθες με εκδήλωση που έγινε σε κλειστό χώρο”.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος απάντησε ότι “είναι πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Ο δήμος δεν συμμετέχει, δεν θα κάνει καμία εκδήλωση. Η Διεύθυνση Εμπορίου θα δώσει την άδεια. Θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να είναι μέχρι εκείνη την ώρα (στις 11 το βράδυ). Θα μπορούσε να είναι μέχρι τις 9. Η Δημοτική Αστυνομία θα παρακολουθεί για την τήρηση των μέτρων”.

Γ.Σ.