Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 19:41

Απάντηση Κανάκη σε Καρβέλα για τα εμβόλια

Γράφτηκε από την

Ενστάσεις για την απάντηση του δημάρχου Πύλου - Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα κατά της συκοφαντίας για την προμήθεια εμβολίων από το δήμο, εκφράζει ο επικεφαλής της παράταξης "Κοινωνία σε κίνηση" Ηλίας Κανάκης και απευθύνει διάφορα ερωτήματα, που “χρήζουν απάντησης άμεσα”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο κ. Κανάκης αναφέρει:
“Ωραία μας τα είπε ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος... Λογικό ήταν να μιλήσει για κακή αντιπολίτευση και να πάρει την κλασική αμυντική στάση που παίρνει εδώ και έναν χρόνο. Δεν απάντησε όμως σε ερωτήματα που χρήζουν απάντησης άμεσα, γιατί οι πολίτες του δήμου μας δεν ζουν πλέον στην εποχή που "έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα"!
1) Πώς γίνεται να υπάρξει προμήθεια προϊόντος (αντιτετανικό εμβόλιο) που εδώ και αρκετά χρόνια όχι απλά είναι σε έλλειψη, αλλά δεν υπάρχει καθόλου. Ενα προϊόν που δεν μπορεί να αντικατασταθεί με άλλο παρά μόνο με πολυδύναμα εμβόλια;
2) Ποιος θα κάνει τα εμβόλια από τους υπαλλήλους του δήμου; Γιατί αν κάποιος έχει κάνει ήδη κάποιο από τα εμβόλια αυτά, θα πρέπει να γίνει επαναληπτικό μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
3) Ολοι μας έχουμε κάνει τον υποχρεωτικό δωρεάν εμβολιασμό και έχουμε αντισώματα στον οργανισμό μας. Ποιος είναι αυτός που θα κρίνει να τα ξανακάνουμε;
Λογικά θα πρέπει να αναλάβουν δράση, αλλά και να αντιδράσουν όλοι (οι υπόλοιποι) φαρμακοποιοί, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, η αντιπολίτευση του δήμου (λίγοι έθιξαν το θέμα), αλλά και οι γιατροί με τον Ιατρικό Σύλλογο”.