Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 17:14

Απολογισμός Κουκούτση στον Σύνδεσμο Ύδρευσης: Οριακά έφτασε το νερό φέτος στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Την περίοδο αιχμής του Αυγούστου, την εβδομάδα μετά το Δεκαπενταύγουστο, οριακά έφθασε το νερό στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Καλαμάτας, για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες.

Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υδρευσης Δήμων Καλαμάτας - Μεσσήνης και Κοινοτήτων Δημήτρης Κουκούτσης, στον χθεσινό απολογισμό του για τη συμπλήρωση ενός χρόνου δημοτικής θητείας. Και σημείωσε ότι αν ο ερχόμενος χειμώνας πάει με ανομβρία, όπως ο περσινός, “θα έχουμε σοβαρό ζήτημα”.
Ενημέρωσε ότι η υψηλότερη κατανάλωση, 35.000 κυβικά την ημέρα, καταγράφηκε την εβδομάδα μετά τον Δεκαπενταύγουστο κι έκανε λόγο για τεράστιες καταναλώσεις στην πόλη. Παρατήρησε ότι η κατάσταση επιδεινώνεται από τα ποτίσματα, καθώς νερό ύδρευσης χρησιμοποιείται για άρδευση και από τις αστοχίες του αγωγού Φ600.


Ο κ. Κουκούτσης χαρακτήρισε τεράστιο έργο τον νέο αγωγό μεταφοράς νερού Φ800 από τις πηγές Πηδήματος, εκτιμώντας πως “θα λύσει αρκετά προβλήματα και θα ξεκινήσει στις αρχές του 2021” και υπογραμμίζοντας ότι “πρέπει να υπάρχει νερό για να μεταφερθεί”. Στάθηκε στη μεγάλη σημασία της εκμετάλλευσης του νερού από τον Αγιο Φλώρο, επισημαίνοντας ότι “πρέπει να γίνουν και άλλες κινήσεις, να σκεφθούμε την περίπτωση ενός φράγματος”.
Για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται ο υφιστάμενος αγωγός μεταφοράς νερού Φ600, παρατήρησε ότι “ο κίνδυνος ελλοχεύει κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό στην κατάσταση που είναι”, να συμβεί ξανά μεγάλη διακοπή νερού που θα ταλαιπωρήσει τον κόσμο. Με την ευκαιρία, αναφέρθηκε σε “εκτεταμένες αποκαταστάσεις που δεν έχει πάρει κανείς χαμπάρι, μάχες ολονυχτίς που δίνει το προσωπικό”.
Ο Δ. Κουκούτσης εξήρε την αυταπάρνηση του προσωπικού κυρίως του τεχνικού “που χωρίς ωράρια, έχουν δώσει τα πάντα για τον Σύνδεσμο”. Εκανε λόγο για προσκόμματα, για απόλυτη ανταποδοτικότητα που δεν υπάρχει λόγω της γραφειοκρατίας σε κεντρικό επίπεδο.
“Είναι άδικο, οργανισμοί σαν τον Σύνδεσμο να μην μπορούν να κάνουν προσλήψεις, να εντάσσονται απευθείας σε προγράμματα, να έχουν μηχανικούς για μελέτες”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Είπε πως “έχουμε 1 εκ. ευρώ και ζητάμε να κάνουμε μελέτες” κι έθεσε θέμα κεντρικής διαχείρισης, κεντρικού Συνδέσμου Υδρευσης σε επίπεδο νομού, υποστηρίζοντας ότι “ωριμάζει μέρα με τη μέρα αυτό”.
Επίσης, ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος ζητεί να του εγκριθούν 3 μόνιμες θέσεις, μία ΤΕ Πολιτικών Εργων Υποδομής, μία μηχανολόγου μηχανικού και μία στο λογιστήριο.
Γ.Σ.