Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 09:17

Δήμος Καλαμάτας: Απώλεια 12% των ετήσιων εσόδων της «Διοκλής Α.Ε.»

Δήμος Καλαμάτας: Απώλεια 12% των ετήσιων εσόδων της «Διοκλής Α.Ε.»

Απώλεια εσόδων ύψους 49.296,05 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 12% των ετήσιων εσόδων της εταιρείας, έχει ο «Διοκλής», με αποτέλεσμα να είναι το πλέον πληττόμενο νομικό πρόσωπο του Δήμου Καλαμάτας, εξαιτίας των κυβερνητικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας έως και τον Αύγουστο.

Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος της εταιρείας Αναστάσης Σκοπετέας στον απολογισμό για τον ένα χρόνο της δημοτικής αρχής.

Υπενθύμισε ότι λόγω των συνεπειών του κορονοϊού, στα καταστήματα του ΒΙΟΠΑ έγινε μείωση ενοικίου 40% για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Στα καταστήματα του Δυτικού Εμπορικού Κέντρου έγινε μείωση ενοικίου 40% από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο. Ακόμα, ανέφερε ότι η αγορά του ΔΕΚ για το 4μηνο Μαρτίου - Ιουνίου λειτούργησε συνολικά 8 Πέμπτες, από τις 17 που θα μπορούσε δυνητικά να λειτουργήσει. Σε τέσσερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διαχειρίζεται η εταιρεία, έγινε μείωση ενοικίου 40% για ένα 6μηνο, από το Μάρτιο έως και τον Αύγουστο.

Ο κ. Σκοπετέας αναφέρθηκε στις εργασίες - συντηρήσεις που έχουν γίνει ή βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, όπως η μόνωση στο εσωτερικό μέρος και η αποκατάσταση φθορών των υδρορροών της α’ και β’ πτέρυγας του ΒΙΟΠΑ, η υγρομόνωση τμήματος της οροφής του κτηρίου διοίκησης του ΒΙΟΠΑ και οι συντηρήσεις στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο.

Οσον αφορά τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς, ανέφερε, μεταξύ άλλων, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού για την κάλυψη των αναγκών του κτηρίου διοίκησης του ΒΙΟΠΑ και τη δημιουργία θέσης για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, τη μόνωση στο εσωτερικό μέρος και την αποκατάσταση φθορών των υδρορροών της γ’ πτέρυγας.

Ο πρόεδρος, επίσης, υπενθύμισε ότι με πρωτοβουλία της εταιρείας και κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας για την προάσπιση της δημόσιας υγείας του Δυτικού Εμπορικού Κέντρου στην Αγία Τριάδα (καταστήματα και παζάρι - αγορά ειδών ελαφράς βιοτεχνίας) για ένα δίμηνο, από 10 Μαρτίου έως 10 Μαΐου, μάλιστα πριν τις επερχόμενες κυβερνητικές αποφάσεις. Παρατήρησε ότι κατά την επαναλειτουργία του ΔΕΚ έως και σήμερα με τη συνεισφορά των υπαλλήλων τηρούνται όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο κ. Σκοπετέας δήλωσε ότι η διοίκηση θα είναι πάντα δίπλα στους επαγγελματίες του ΒΙΟΠΑ και στο ΔΕΚ.
Οσον αφορά οφειλές επαγγελματιών προς τον «Διοκλή», ανέφερε ότι υπάρχουν οφειλές και από τη σύσταση της εταιρείας, οι περισσότερες έχουν ρυθμιστεί, κάποιες έχουν πάρει τη δικαστική οδό και κάποιες άλλες είναι επισφαλείς.

Ο διευθυντής του «Διοκλή» Δημήτρης Λαμπρόπουλος επεσήμανε ότι η εταιρεία δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά προγράμματα και οι παρεμβάσεις γίνονται μόνο με ιδίους πόρους.

Γ.Σ.