Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 19:30

Ενημέρωση Αλεξανδρόπουλου για το λιμάνι Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Ενημέρωση Αλεξανδρόπουλου για το λιμάνι Κυπαρισσίας

Τα ζητήματα που αφορούν το λιμάνι της Κυπαρισσίας είδε από κοντά και ενημερώθηκε γι’ αυτά από αρμόδιους φορείς ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Νίκος Αλεξανδρόπουλος κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στην Κυπαρισσία.

Η μίσθωση του ακινήτου «Μαρτσέλος», η απομάκρυνση του κατασχεμένου σκάφους, αλλά και παρεμβάσεις στις υποδομές του λιμανιού, είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Λιμενικού Ταμείου, όπως επισημάνθηκε.
Ο κ. Αλεξανδρόπουλος συνοδευόμενος από το μέλος της Λιμενικής Επιτροπής Δήμητρα Ανδρινοπούλου πέρα από το χώρο του λιμανιού, επισκέφθηκε επίσης το Λιμενικό Τμήμα και το Τελωνείο Κυπαρισσίας.
Σε δηλώσεις του ο κ. Αλεξανδρόπουλος σημείωσε: «Ηρθαμε στο λιμάνι της Κυπαρισσίας να δούμε τα θέματα, τα προβλήματα που μπορεί να έχει, τις υποδομές οι οποίες θέλουν υποστήριξη, όπως λαμπτήρες φωτισμού, νερό, ρεύμα. Ενα σοβαρό θέμα, που είναι το πλοιάριο αυτό, το "Marribere", το οποίο είχε κατασχεθεί από παράνομη χρήση και πρέπει να βγει από το λιμάνι κατεπειγόντως. Εχουν γίνει δύο δημοπρασίες που δεν έχουν τελεσφορήσει θετικά, θα γίνει και μία τρίτη μέσα στο Σεπτέμβριο, να δούμε, και μετά θα κινήσουμε άλλη διαδικασία αν δεν ευοδωθεί αυτή, για να μπορέσουμε να το βγάλουμε. Είναι μεγάλο πρόβλημα στο λιμάνι. Εκτός αυτού, ήρθαμε σε επικοινωνία με το λιμενάρχη Κυπαρισσίας, τον κ. Λεμπέση, ο οποίος μας διαφώτισε αρκετά, και με το Τελωνείο για τη διαδικασία του πλοιαρίου αυτού. Είχαμε κι εκεί πολύ καλή ενημέρωση και θα προχωρήσουμε. Ευελπιστούμε και σε συνεργασία με το δήμο για κάποια θέματα, διότι με την αρωγή του θα γίνουν αυτά προφανώς και πιστεύω θα την έχουμε, σε θέματα υποδομών και κατασκευών».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER