Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 19:10

Στον εισαγγελέα το πόρισμα για την ΔΕΥΑΤ: Συνέχεια ελέγχων υποσχέθηκε ο Λεβεντάκης

Γράφτηκε από τον
Στον εισαγγελέα το πόρισμα για την ΔΕΥΑΤ: Συνέχεια ελέγχων υποσχέθηκε ο Λεβεντάκης

Στον εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας κατέθεσε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης την έκθεση του ορκωτού λογιστή για την πιστοποίηση περιουσιακών στοιχείων-παγίων της ΔΕΥΑΤ.

Η έκθεση αφορά τον έλεγχο που έγινε για τη μεταφορά των παγίων στοιχείων από το Δήμο Τριφυλίας στη ΔΕΥΑΤ το 2015 και το πολυσέλιδο πόρισμα περιέχει πολλές παρατηρήσεις, όπου σύμφωνα με πληροφορίες επιρρίπτονται ευθύνες στις τότε διοικήσεις του Δήμου και της ΔΕΥΑΤ, όπου ζημιωμένη είναι η ΔΕΥΑΤ.

Μια πρώτη εικόνα για το τι περιλαμβάνει αυτό, χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες, έδωσε με δηλώσεις του ο κ. Λεβεντάκης λέγοντας πως αυτά που είχε ανακοινώσει είναι πολύ λίγα σε σχέση με την πραγματικότητα. Επίσης είπε ότι θα σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, λέγοντας παράλληλα πως η ΔΕΥΑΤ είχε αφεθεί στα χέρια ενός συγκεκριμένου ατόμου που νόμιζε πως ήταν περιουσία του.

Ο δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ Χαράλαμπο Αυρηλιώνη και το νομικό του σύμβουλο Νίκο Αγγελόπουλο, λίγο μετά τις 12 πήγε στην Εισαγγελία Κυπαρισσίας. Στη συνέχεια σε δηλώσεις του τόνισε: 
«Σήμερα κατέθεσα, ως είχα υποχρέωση και όπως είχα υποσχεθεί στον κόσμο, το πόρισμα των ορκωτών λογιστών όσον αφορά τη ΔΕΥΑΤ, στον εισαγγελέα. Ηταν δέσμευσή μου προεκλογική και το έκανα. Πολλοί βιάστηκαν να σχολιάσουν και να πουν ότι ίσως το απέκρυψα ή ότι δεν είχα πρόθεση να το κάνω. Εγώ ό,τι έχω πει θα το κάνω και οι δεσμεύσεις μου θα υλοποιηθούν, είτε λέγεται ΔΕΥΑΤ είτε λέγονται έργα.

Εκανα την κατάθεση στον εισαγγελέα, θα προχωρήσει στο υπουργείο Οικονομικών και στην Αποκεντρωμένη. Εγώ δεν είμαι δικαστής, δεν είμαι εισαγγελέας, θα αποφανθεί η δικαιοσύνη, αλλά από μια πρόχειρη ματιά, σας πληροφορώ πως αυτά που είχα ανακοινώσει είναι πολύ λίγα μπροστά στην πραγματικότητα.

Εχω έρθει σε σκέψη, αν θα πρέπει να παραμείνει και να υφίσταται αυτό το πράγμα που λέγεται ΔΕΥΑΤ. Εκανα πάρα πολλές προσπάθειες από την ημέρα που ανέλαβα να την εξυγιάνουμε, ζήτησα και από τους εργαζόμενους κατανόηση και να βοηθήσουν, αλλά δυστυχώς η ΔΕΥΑΤ έχει αφεθεί πολλά χρόνια στα χέρια ενός συγκεκριμένου ατόμου, ο οποίος νομίζει ότι είναι περιουσία του και την διαχειρίζεται όπως αυτός νομίζει».

Προανήγγειλε συνέχεια των ελέγχων και στο δήμο, σημειώνοντας πως υπάρχουν 1,5 εκ. επίδικα σε αναθέσεις που είναι μόνο με δικαστικές αποφάσεις. Χαρακτηριστικά είπε:

«Πάλι σύντομα θα επανέλθουμε για ένα άλλο ζήτημα που έχω δεσμευτεί και αυτό θα το πάω στον εισαγγελέα, τα επίδικα. Εχουμε 1,5 εκ. επίδικα τα οποία είναι χωρίς αναθέσεις, χωρίς υπογραφές, μόνο με δικαστικές αποφάσεις. Εχω δώσει εντολή, γίνεται έρευνα και εκεί θα δείτε πράγματα.

Δεν λασπολογώ, δεν έχω με κανέναν τίποτα, εγώ υποσχέθηκα με λίγους συνεργάτες και άξιους που έχω ότι θα εξυγιάνω το δήμο και θα το κάνω. Εχω υποχρέωση στον κόσμο και στον εαυτό μου».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER