Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 17:02

Συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στο διήμερο φεστιβάλ ποδηλάτου

Συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στο διήμερο φεστιβάλ ποδηλάτου

Τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στο διήμερο φεστιβάλ ποδηλάτου “Jeroboam - Kalamata Gravel Challenge", Παρασκευή και Σάββατο 25-26 Σεπτεμβρίου, ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Ενέκρινε επίσης και τη διάθεση πίστωσης ποσού 4.960 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για την ανάθεση παροχής υπηρεσιών δημιουργίας της τουριστικής εκδήλωσης και του διήμερου φεστιβάλ ποδηλάτου στην Καλαμάτα.
Σύμφωνα με αυτά που παρουσιάστηκαν από την αντιδήμαρχο Ελένη Αλειφέρη, πρόκειται για μια τουριστική εκδήλωση, η οποία θα υλοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, με το δήμο να έχει το ρόλο "συνδιοργανωτή".
Το “Jeroboam Kalamata Gravel Challenge” δεν είναι ένας τυπικός ποδηλατικός αγώνας, αλλάμια ανοιχτή εκδήλωση τουριστικού χαρακτήρα, που έχει ως στόχο να γνωρίσουν και να ανακαλύψουν οι συμμετέχοντες μια περιοχή, την ιστορία και την κουλτούρα της, μέσα από το ποδήλατο. Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη της συμμετοχής τους και
ο διοργανωτής αναλαμβάνει την αστική ευθύνη της διοργάνωσης. Η διοργάνωση επιδιώκει να δώσει ώθηση στην πολύ επιτυχημένη κατηγορία ποδηλάτων Gravel.
Καθώς η στόχευση είναι να γίνει η διοργάνωση παγκόσμια και ήδη ο προγραμματισμός περιλαμβάνει την υλοποίηση της εκδήλωσης σε 6 χώρες στον κόσμο, η Καλαμάτα θα αποτελεί αποκλειστικά την πόλη που θα εκπροσωπεί όλη την Ελλάδα, στο παγκόσμιο αυτό γεγονός.
Το “Jeroboam Kalamata Gravel Challenge” τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και επομένως, έχει εξασφαλίσει την προβολή μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας των δύο φορέων της χώρας μας.
Για τις ανάγκες του διήμερου ποδηλατικού event θα απαιτηθεί χώρος περίπου 200 τμ. στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στο χώρο αυτό θα φιλοξενηθούν συνολικά από 5 έως 10 τέντες 3x3, ανάμεσα στις οποίες η γραμματεία, τέντα με πληροφορίες για το δήμο της Καλαμάτας, τέντες ποδηλατικών εταιρειών και άλλων πιθανών υποστηρικτών, καθώς και τέντες με τοπικούς παραγωγούς και προϊόντα -εάν ο Δήμος Καλαμάτας το επιθυμεί- με στόχο να τονιστεί ο τοπικός χαρακτήρας της διοργάνωσης.
Οι ώρες λειτουργίας του χώρου επικοινωνίας είναι: Παρασκευή 25/9: 18:00 - 21:00. Σάββατο 26/9/2020: 07:00 - 22:00.
Η δράση ξεκινά το πρωί του Σαββάτου 25/9 με τους αγώνες των 150 και 75 χιλιομέτρων στον Ταΰγετο. Για την πρώτη εκκίνηση που θα δοθεί στις 09:00 (η τελική ώρα μπορεί να κανονιστεί κατόπιν συνεννόησης) απαιτείται η διακοπή της κίνησης οχημάτων (για 20 λεπτά περίπου)
συγκεκριμένων οδών που θα καθοριστούν από κοινού. Υποστήριξη από τη Δημοτική Αστυνομία θα απαιτηθεί και για τον τερματισμό των αθλητών.
Την Κυριακή 26/9 υπάρχει δυνατότητα, εφόσον εγκριθεί από τον Δήμο Καλαμάτας, να υλοποιηθεί Ποδηλατικός Γύρος στην πόλη της Καλαμάτας, σε διαδρομή που θα ακολουθεί το δίκτυο ποδηλατοδρόμων της πόλης, με στόχο τη γνωριμία των συμμετεχόντων με την πόλη και τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της.