Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 19:43

Θέμα νομιμότητας της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον


Θέμα νομιμότητας της σύνθεσης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας και των αποφάσεων που λαμβάνονται πλέον από αυτήν, έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης, μετά τη διαγραφή του Αλέξανδρου Κουτρουμπή από την παράταξη του Ευστάθιου Ανδρινόπουλου.


Το ζήτημα τέθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση και αφού τις προηγούμενες ημέρες είχε προηγηθεί ο ορισμός του κ. Κουτρουμπή εκ νέου ως αντιδημάρχου, που είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή του από την παράταξή του. Να σημειώσουμε δε ότι στην πρώτη θητεία του κ. Κουτρουμπή ως αντιδημάρχου υπήρχε πρακτικό που έδινε τη συγκατάθεση της παράταξης και ότι υπήρχε συνεργασία με την παράταξη του δημάρχου.
Ο κ. Μερκούρης τόνισε ότι μπορεί να είναι αντιδήμαρχος αλλά όχι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αφού διαγράφηκε από την παράταξή του. «Για μένα είναι παράνομη η συμμετοχή του κ. Κουτρουμπή, οι αποφάσεις θα είναι άκυρες» τόνισε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας ο κ. Κουτρουμπής τόνισε αυτό αφορά τα εκλεγμένα μέλη και όχι τα ορισμένα μέλη από το δήμαρχο, όπως είναι αυτός. Ο κ. Μερκούρης απάντησε πάνω σ’ αυτό πως δεν μπορεί να τον ορίσει ο δήμαρχος αφού δεν ανήκει στην παράταξή του. Μάλιστα επικαλέστηκε και ενημέρωση που είχε από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια.

Κ.Μπ.