Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 17:20

Δήμος Τριφυλίας: Αύξηση ωρών σε καθαρίστριες ζητεί ο Μερκούρης

Γράφτηκε από τον

Την αύξηση των ωρών απασχόλησης των καθαριστριών σχολικών μονάδων στο Δήμο Τριφυλίας ζητεί ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης με επιστολή του προς το δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη.

Σημειώνει ότι οι ώρες απασχόλησής τους δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων και έτσι για τις πλήρους απασχόλησης ζητεί την αύξηση του ωραρίου στο ανώτερο επιτρεπτό, ενώ για τις μερικής την αύξηση των ωρών κατά 3 και 4 ώρες ακόμη.
Χαρακτηριστικά ο κ. Μερκούρης τονίζει: «Η καθαριότητα των σχολικών κτηρίων (αίθουσες διδασκαλίας, κοινόχρηστοι και αύλειοι χώροι), πρέπει να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της δημοτικής αρχής, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται από την πανδημία.
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της πρόσληψης των καθαριστριών πλήρους και μερικής απασχόλησης για τις σχολικές μονάδες του Δήμου Τριφυλίας και για το θέμα αυτό να μου επιτρέψετε να καταθέσω κάποιες σκέψεις - προτάσεις. Οι ώρες απασχόλησης των καθαριστριών για την καθαριότητα των σχολείων, κατά την ταπεινή μου άποψη δεν επαρκούν. Τόσο για αυτές της πλήρους απασχόλησης, όσο και, μάλιστα, περισσότερο για αυτές της μερικής απασχόλησης. Οι καθαρίστριες (ζητώ την κατανόηση του ανδρός καθαριστή), έχουν τόσες εργασίες να φέρουν σε πέρας, που πρέπει να ευρίσκονται στο χώρο του σχολείου καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του και αρκετή ώρα μετά το πέρας αυτής.
Για τις πλήρους απασχόλησης προτείνω να τους αυξηθούν οι ώρες απασχόλησης στο ανώτερο επιτρεπτό όριο. Για τις μερικής απασχόλησης προτείνω αύξηση τουλάχιστον κατά τρεις με τέσσερις ώρες ημερησίως. Τις θεωρώ απαραίτητες τις αυξήσεις στα ωράριά τους λόγω των αυξημένων αναγκών. Δεν διεκδικώ για τον εαυτό μου περισσότερη ευαισθησία, είμαι βέβαιος και για σας αλλά και για όλους τους συναδέλφους ότι από την ίδια, ενδεχομένως και μεγαλύτερη, ευαισθησία διακρίνεσθε.
Το θέμα της καθαριότητας είναι πολύ σημαντικό, θέλει συστράτευση και επαγρύπνηση για να προλάβουμε δυσάρεστες εξελίξεις. Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ την οικονομική επιβάρυνση του δήμου, αλλά για θέματα υγείας είναι αναγκαία κάθε θυσία. Φρονώ ότι άμεσα πρέπει να συνεργασθούν οι υπηρεσίες του δήμου για τις απαραίτητες ενέργειες (σύνταξη μελέτης, τροποποίηση προϋπολογισμού, έγκριση δαπάνης κ.λπ.). Το οφείλουμε στα παιδιά μας και στην κοινωνία».

Κ.Μπ.