Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 08:12

Σύμβαση για τα όμβρια της πόλης της Μεσσήνης

Τη σύμβαση για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου για την πόλη της Μεσσήνης, των συμπληρωματικών έργων συλλογής και διάθεσης των ομβρίων υδάτων, προϋπολογισμού 2.008.064,52 ευρώ, υπέγραψε τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ Νίκο Χριστοφιλόπουλο και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “Γεωγένεσης Ανώνυμη Τεχνική Τουριστική Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία”.

Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” στον άξονα προτεραιότητας “Υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές”.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, η επικαιροποιημένη μελέτη ομβρίων της πόλης της Μεσσήνης, την οποία συνέταξε η ΔΕΥΑΜ, κατέδειξε τα αναγκαία έργα διευθέτησης ομβρίων υδάτων με στόχο την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης. Για την υλοποίηση του έργου προβλέπεται να κατασκευαστούν αγωγοί ομβρίων υδάτων από προκατασκευασμένους τσιμεντοσωλήνες διαφόρων διαστάσεων, υδροφρεατίων και φρεατίων επισκέψεως εντός της πόλης της Μεσσήνης.

Με την κατασκευή του έργου θα ανακουφιστεί σημαντικά το σύνολο της περιοχής στο οποίο σήμερα λιμνάζουν όμβρια ύδατα, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στα οχήματα και στους πεζούς, ενώ θα αποφευχθούν και πλημμύρες σε υπόγεια και ισόγεια κτίσματα με αποτέλεσμα την καταστροφή περιουσιών.

Το έργο αυτό είναι το 3ο κατά σειρά έργο αντιπλημμυρικής προστασίας που υλοποιεί η ΔΕΥΑΜ σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης. Εχουν δημοπρατηθεί με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και υλοποιούνται τα έργα: α) Κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων για αντιπλημμυρική προστασία Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Μεσσήνης με προϋπολογισμό 1.310.000 ευρώ και β) Κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων για την αντιπλημμυρική προστασία της Δ.Κ. Μεσσήνης με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ.